Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κατσουράνης: «Έχουμε την ταυτότητά μας…».

Δύο ημέρες πριν τον καθοριστικό αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού Κώστας Κατσουράνης και Ανδρέας Σάμαρης μίλησαν για την Εθνική και την προσπάθειά της, τονίζοντας πως μπορούν να σφραγίσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

κκκ

«Έχουμε μια ευκαιρία στα πόδια μας να γράψουμε ιστορία την Τρίτη», είπε ο Σάμαρης, ενώ ο Κατσουράνης σχολίασε το γεγονός της μη συμμετοχής του (αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς):

«Το συναίσθημα είναι δύσκολο αλλά όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και την Τρίτη θα τα καταφέρουμε. Υπάρχει κούραση. Είναι πολλά τα παιχνίδια μέσα στη χρονιά. Κοντεύουμε τέλη Ιουνίου μέσα στο καλοκαίρι, υπάρχει κόπωση και όσο καλά και να είσαι ψυχολογικά σε επηρεάζει. Προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε και για τα δικά μας δεδομένα τα έχουμε πάει πολύ καλά».

Για την αμυντική φιλοσοφία της Εθνικής: «Για να είσαι δέκα χρόνια στην πρώτη δεκάδα του κόσμου δεν γίνεται να φέρνεις συνέχεια ισοπαλίες. Σίγουρα κερδίζεις και κάποιους αγώνες. Αλλά είμαστε των άκρων. Άλλοι λένε ότι βάζουμε… πούλμαν στην εστία, όμως εμείς ψάχνουμε έναν συνδυασμό. Και να είμαστε καλοί στο αμυντικό μας κομμάτι αλλά και να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για γκολ. Όταν κρατάς το μηδέν πίσω είσαι πάντα μέσα στο ματς και το αντίθετο το είδαμε στο ματς με την Κολομβία όταν δεχτήκαμε πολύ νωρίς γκολ. Έχουμε ταυτότητα και έχουμε κάνει νίκες μεγάλες σε όλες τις διοργανώσεις οπότε μπορούμε να το ξανακάνουμε».

Το… «έχουμε» το ματς με την Ακτή;

Σάμαρης: «Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής θα δούμε πως η νίκη που κάναμε ήταν απέναντι σε αφρικάνική ομάδα. Είναι ο χαρακτήρας του ματς τέτοιος που για εμάς είναι τελικός όπως είναι και για την Ακτή. Είμαστε φτιαγμένοι γι’ αυτά τα ματς. Ο χαρακτήρας της Εθνικής θα παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο. Οι συνθήκες εδώ δεν είναι συνηθισμένες για εμάς. Η υγρασία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και στο ματς με την Ιαπωνία αναγκαστήκαμε να κλειστούμε πίσω όμως είδαμε ότι καταφέραμε να μην μας επηρεάσει. Και με την Ακτή σε οργανωμένη επίθεση ή με στημένη φάση θα πετύχουμε ένα γκολ».

Κατσουράνης: «Στο Μουντιάλ όλα τα ματς είναι δύσκολα. Έχουμε αυτοπεποίθηση και κάνοντας ένα καλό ματς κι αν είμαστε συγκεντρωμένοι έχουμε πιθανότητες. Αλλά μπάλα παίζει και ο αντίπαλος και η Ακτή έχει μεγάλους παίκτες που παίζουν στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, οπότε είναι ένα ματς πολύ δύσκολο και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Θα πάμε για τη νίκη».

Μπορεί να λυθεί το πρόβλημα του σκοραρίσματος;

Κατσουράνης: «Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Με την Κολομβία κάναμε 12 τελικές, το ίδιο κάναμε και με την Ιαπωνία. Αν δεν κάναμε φάσεις, τότε θα μας προβλημάτιζε. Χάνουμε ευκαιρίες αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν δεν κάναμε φάσεις θα έλεγα ότι έχουμε πρόβλημα. Το γκολ θα έρθει».

Για την απώλεια του αδελφού των Γιάγια και Κόλο Τουρέ και αν μπορεί να επηρεάσει τους δύο παίκτες.

Κατσουράνης: «Τους ευχόμαστε συλλυπητήρια κι αν δεν το έχεις ζήσει δεν μπορείς να εκφέρεις άποψη. Δεν το γνωρίζω αν θα τους επηρεάσει».

Η ομάδα έχει δημιουργήσει σενάρια αντίδρασης σε πραγματικές συνθήκες αγώνα (πχ αποβολή κτλ);

Κατσουράνης: «Δεν μπορείς να φτιάξεις σενάρια και να δουλεύεις στην προπόνηση 11 εναντίον 10. Για αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή».

Σάμαρης: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί στο ματς, αυτό το ξέρει πολύ καλύτερα ο προπονητής».

Αν σκέφτονται να… πλακωθούν ξανά -για… γούρι-, εδώ έπεσε γέλιο. «Μπορεί κάτι να γίνει, θα δούμε… Ότι και να λένε πάντως, στην ομάδα υπάρχει άψογο κλίμα. Αυτό που έγινε με τον Τζαβέλλα και τον Μανιάτη δεν λέει απολύτως τίποτα. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Μακάρι να τα διακωμωδούσαμε όλα έτσι…».

 

By