Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Καυγαδίζουν» στη Βουλή για το αναδρομικό πόθεν έσχες των πολιτικών

Ρεζιλίκι χαρακτηρίζει την τροπολογία ο Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ απόσυρσή της ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Vouli_arxeio600

Καυγάς με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που παρατείνει για ένα 6μηνο τον αναδρομικό έλεγχο περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα και μειώνει τις κυρώσεις, ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε και ο Απ. Κακλαμάνης.

Ο Π. Λαφαζάνης χαρακτήρισε αντισυνταγματική και απαράδεκτη την τροπολογία, ζητώντας την απόσυρσή της, ενώ ο πρώην Πρόεδρος της βουλής είπε ότι είναι ρεζιλίκι να κατατίθεται η τροπολογία στον μεταναστευτικό κώδικα.

«Ο κάθε πολιτικός πρέπει να έχει γύρω του τζάμια και κάθε πολίτης να βλέπει πως συμπεριφέρεται, δεν είναι για να δημιουργείται η εντύπωση ότι όλοι εδώ μέσα είμαστε αλεπούδες με κομμένη ουρά», είπε και χαρακτήρισε κι εκείνος με τη σειρά του αντισυνταγματική την τροπολογία.

«Το υπουργείο Εσωτερικών πιστεύει ότι πριν τις εκλογές πρέπει να ξέρουμε που πατάει ο καθένας. Θέλουμε ξεκάθαρες θέσεις και να είμαστε καθαροί. Έκρινε ότι για ταχύτερη διαδικασία έπρεπε οπωσδήποτε να φέρει την τροπολογία για τον έλεγχο όσων θήτευσαν υπουργοί. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος, διευκρινίζοντας ότι δεν ο Χ. Αθανασίου δεν θα φέρει άμεσα προς ψήφιση νομοσχέδιο στη Βουλή για να κατέθετε σε εκείνο την τροπολογία.

By