Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καψής: Αδικαιολόγητη πλέον η κατάληψη στην ΕΡΤ

Δεν απέκλεισε την εισαγγελική παρέμβαση στο Ραδιομέγαρο

kapsis

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΠΟΣΠΕΡΤ για την παραμονή εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή επέρριψε εκ νέου ο υφυπουργός, αρμόδιος για τα θέματα της Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, και ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον την παραμικρή ηθική δικαιολογία να παραμένει υπό κατάληψη η Αγία Παρασκευή. Αγγίζει τα όρια της πρόκλησης». Δεν απέκλεισε, δε, να γίνει εισαγγελική παρέμβαση για την εκδίωξη όσων έχουν απομείνει στο Ραδιομέγαρο.

«Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα καταστεί αναγκαία», είπε συγκεκριμένα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, και απαντώντας στα περί καθυστερήσεων λειτουργίας του μεταβατικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα είπε: «Δεν συμφωνώ ότι αργήσαμε. Πέρασε ένα αρκετά μεγάλο στάδιο διαπραγματεύσεων, με στόχο να εκπέμψει η μεταβατική τηλεόραση από την Αγία Παρασκευή γιατί η Κατεχάκη έχει σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Δεν έγινε δυνατό εξαιτίας μιας συντεχνιακής νοοτροπίας στη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και της πολιτικής επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει την Αγία Παρασκευή κλειστή για τη Δημόσια Τηλεόραση».

Αναφορικά με τη στελέχωση του μεταβατικού φορέα ο υφυπουργός παρείχε διαβεβαιώσεις για την τήρηση της σειράς μοριοδότησης με βάση τα αληθή στοιχεία.

Όπως είπε, «έγινε η μοριοδότηση με βάση τις δηλώσεις. Σε αρκετές έχουν γίνει λάθη, διορθώνονται και θα ολοκληρωθούν οι προσλήψεις για τον μεταβατικό φορέα. Όταν έχει γίνει λάθος, σκόπιμο ή όχι, αφαιρούνται τα μόρια. Ένας αριθμός από αυτούς, δεν θα προσληφθεί».

«Στη θέση τους, θα μπουν επιλαχόντες», πρόσθεσε ο Π. Καψής και τόνισε ότι «η απαράβατη οδηγία είναι ότι δεν θα καταστρατηγηθεί η σειρά της μοριοδότησης, για κανέναν και με κανέναν τρόπο. Αυτή είναι και η πολιτική δέσμευση που έχω αναλάβει».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By