Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καψής: «Αναξιοκρατικά…αλλά με διαφάνεια οι προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση»

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τις προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση, αλλά και το ψηφιακό σήμα

dimosiatv638_030214

Αναξιοκρατικά μεν, με διαφάνεια δε, έγιναν σύμφωνα με τον Π. Καψή οι προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση. Ο αρμόδιος υφυπουργός απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Ζ. Κωνσταντοπούλου παραδέχθηκε πως οι προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση «μπορεί να μην έγιναν με αξιοκρατία, έγιναν όμως με απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια».

Στην σφοδρή κριτική της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση μετέτρεψε τη Δημόσια Τηλεόραση σε «βασίλειο απευθείας αναθέσεων και αδιαφανώς διαδικασιών» με τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη να απολαμβάνει ασυλίας, ο Π. Καψής επεσήμανε πως όλες του οι πράξεις ελέγχονται ως προς την ποινική και αστική τους ευθύνη από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ότι αφορά το ψηφιακό σήμα, ανέφερε ότι η Δημόσια Τηλεόραση δεν είναι πάροχος δικτύου και ως εκ τούτου δεν μετέχει στον διαγωνισμό που αφορά τους κατόχους ιδιωτικών καναλιών, ενώ για τις αποζημιώσεις εκείνων που είχαν προσληφθεί με το πρ.δ. Παυλόπουλου, τόνισε ότι για να υπάρξει λύση πρέπει να έρθει ρύθμιση στη Βουλή.

 

By