Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καψής: Καμία σχέση η Χρυσή Αυγή με τα υπόλοιπα κόμματα

Απορρίπτει τη θεωρία των δύο άκρων

kapsis

«Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να δώσει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο του ναζισμού που σήκωσε κεφάλι στην Ελλάδα και είναι προσβολή για τον πολιτισμό μας» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

«Το φαινόμενο για να αντιμετωπιστεί δεν φτάνει μόνο να υπάρξει ο νόμος. Είναι αναγκαίος, είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αλλά πρέπει όλοι να είμαστε σε επιφυλακή για να το αντιμετωπίσουμε. Κυρίως όμως πρέπει να δείξουμε σε όσους για οποιοδήποτε λόγο έχουν υποστηρίξει αυτό το κόμμα ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια τέτοια βαρβαρότητα στην εποχή μας, στη δημοκρατική Ελλάδα» τονίζει ο κ. Καψής.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης σημειώνει ότι «δεν είναι το ίδιο πράγμα με κανένα τρόπο η Χρυσή Αυγή με τα υπόλοιπα κόμματα του συνταγματικού τόξου, όπως λέγεται, υπάρχει τεράστια διαφορά. Όμως υπάρχουν ακραίες φωνές σε πολλά κόμματα και υπάρχουν ακραίες απόψεις που έχουν δει το φως και έχουν πέραση στην ελληνική κοινωνία. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να δείξουμε υπευθυνότητα σε αυτή τη φάση. Και αν θέλετε, να υπάρξει συναίνεση τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα. Συναίνεση όχι μόνο στα λόγια, αλλά στην πράξη και στις συμπεριφορές. Όλοι πρέπει να ξανασκεφτούμε πόσο έχουμε δείξει ανοχή σε φαινόμενα βίας, πως ο πολιτικός λόγος υιοθετεί εκφράσεις και διατυπώσεις που ευνοούν φαινόμενα βίας και κάνοντας την αυτοκριτική μας ως πολιτικό σύστημα, ως μέσα ενημέρωσης να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα της κεντροαριστεράς, ο κ. Καψής τόνισε ότι «χρειάζεται ένα ισχυρό Κέντρο για να ισχυροποιηθεί και η δημοκρατία μας. Από εκεί και πέρα χρειάζεται και η εναλλακτική πρόταση της κεντροαριστεράς. Ποια είναι αυτή εναλλακτική πρόταση; Είναι από τη μία πλευρά οι μεταρρυθμίσεις -ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων δεν πρέπει να σταματήσει- και από την άλλη πλευρά είναι το κοινωνικό κράτος».

Αναφερόμενος στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση ο κ. Καψής σημείωσε ότι θα είναι «μια νέα τηλεόραση οργανωμένη πάνω σε τελείως διαφορετικές βάσεις, έξω από κομματικές ή άλλες πολιτικές παρεμβάσεις και βέβαια αξιοποιώντας σωστά τα χρήματα του ελληνικού λαού. Χωρίς τα φέουδα και τις δυσκαμψίες που είχε η ΕΡΤ». Απευθυνόμενος μάλιστα στους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ που μεταδίδουν το δικό τους πρόγραμμα στο ραδιομέγαρο ο κ. Καψής υποστήριξε ότι «ακολουθούν λάθος δρόμο. Μένοντας απ” έξω χάνουν και οι ίδιοι, γιατί υπάρχουν πάρα πολύ καλά στελέχη στην πρώην ΕΡΤ που θέλουμε όλοι να τα αξιοποιήσουμε και στην καινούργια δημόσια ραδιοτηλεόραση».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By