Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Καψής: Το μαύρο στην ΕΡΤ θα έφευγε αν…

Ρίχνει το μπαλάκι στους εργαζόμενους

ert-mauro

Ευθύνες στους εργαζόμενους στη ΕΡΤ επιρρίπτει ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Π. Καψής, για το γεγονός ότι παραμένει το μαύρο στις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Real Fm είπε ότι «το μαύρο δεν το θέλει κανείς. Θέλουμε να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θα μπορούσαμε να το είχαμε λήξει αν είχαμε βρει μια συναινετική λύση με τους εργαζόμενους».

Όπως ανέφερε «το μείζων είναι να περάσουμε σε μια νέα ΕΡΤ, που θα είναι λιτή και αποδοτική χωρίς τις αγκυλώσεις τις παλιάς ΈΡΤ», υπογραμμίζοντας πως το σημαντικότερο θέμα δεν είναι το πως θα συγκροτηθεί ο ενδιάμεσος φορέας.

Επικαλέστηκε μάλιστα το σχέδιο που είχε εκπονήσει ο Ηλίας Μόσιαλος επί κυβέρνησης Παπανδρέου αφήνοντας να εννοηθεί πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

«Υπάρχει το σχέδιο Μόσιαλου, αλλά το ακριβές οργανόγραμμα θα προκύψει από μια μελέτη που θα γίνει αυτό το τρίμηνο», είπε ο Π. Καψής και συμπλήρωσε: «Αυτό που θα προκύψει θα είναι σίγουρα κάτι πολύ πιο λιτό».

Τη Δευτέρα ο υφυπουργός παρουσίασε στους εργαζόμενους δέσμη προτάσεων σχετικά με τις αποζημιώσεις και το καθεστώς λειτουργίας του μεταβατικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, διαμηνύοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια για μακρές διαπραγματεύσεις.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν πως «οι αποζημιώσεις δεν είναι χάρη και γενναιόδωρη προσφορά» που μπορεί να εντάσσεται στην όποια «διαπραγμάτευση», αλλά ορίζονται νομίμως.

«Το ταμείο ανεργίας δεν είναι δώρο και «πριμ» της κυβέρνησης στους – κατ” αυτήν- απολυμένους της ΕΡΤ», επεσήμαναν σε ανακοίνωσή τους μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Π. Καψή.

Αποφάσεις και επίσημη τοποθέτηση επί των προτάσεων αναμένεται να λάβουν σήμερα κατά τη γενική σνέλευση των εργαζομένων που έχει προγραμματιστεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By