Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καϊλή: Να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για της δηλώσεις Σπινέλι περί ξενοφοβίας

«Θυμίζω πως o ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε αυτό το Group στην ΕΕ και ελπίζω σύντομα να πάρει θέση, καθώς είναι ζήτημα Εθνικής Συνείδησης πρωτίστως να απαντηθεί ο χαρακτηρισμός της χώρας μας ως «Ξενοφοβικής…»

evakaili

Τις δηλώσεις της ευρωβουλευτού της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Μπάρμπαρα Σπινέλι, η οποία αντέδρασε έντονα στην τοποθέτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης καυτηριάζει η ευρωβουλευτής της Ελιάς, Εύα Καϊλή.

Σε δηλώσεις της κ. Σπινέλι υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, ότι στην Ελλάδα δημιουργήθηκε ο φράχτης στον Έβρο, ώστε να αναχαιτιστεί η είσοδος των μεταναστών στη χώρα, ενώ είχε εφαρμοστεί και η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Παράλληλα, επικαλείται την έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2013 που έκανε λόγο ανεξέλεγκτο κύμα ξενοφοβίας στη χώρα μας. Επιπλέον, η κ. Σπινέλι αναφέρει την έλλειψη πολιτικής για τους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν λόγων πολέμων ή οικονομικών συνθηκών.

tsipras

Με ανάρτηση της στο facebook, η κα Καϊλή καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση για τις δηλώσεις της ευρωβουλευτού που ανήκει στην ίδια ευρωομάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής της Ελιάς αναφέρει τα εξής:

«Ένα στέλεχος του πολιτικού Group GUE, η Barbara Spinelli, μας αναφέρει τους λόγους που πρέπει να απορριφθεί ο Έλληνας Επίτροπος για το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης.

Θυμίζω πως o ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε αυτό το Group στην ΕΕ και ελπίζω σύντομα να πάρει θέση, καθώς είναι ζήτημα Εθνικής Συνείδησης πρωτίστως να απαντηθεί ο χαρακτηρισμός της χώρας μας ως «Ξενοφοβικής…»

Και δευτερευόντως, οι γενικεύσεις που γίνονται από την επιθετική επιχειρηματολογία που επιλέχθηκε, απαιτούν μια σοβαρή πολιτική απάντηση.

Σημειώνω πως ο επαναπατρισμός μεταναστών από τον ΔΟΜ σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, γίνεται οικειοθελώς, τα κονδύλια που διασφαλίζουν την υγειονομική περίθαλψη των ανθρώπων που εισέρχονται στην χώρα μας, αν και δυσβάσταχτα εν μέσω κρίσης, ποτέ δεν έλειψαν, ενώ παρά το μέγεθος του προβλήματος που δυσανάλογα επιβαρύνει την Ελλάδα με τα χιλιόμετρα ακτογραμμής, γίνονται προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή και ανθρώπινη αντιμετώπιση.»

By