Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καϊλή: Συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου μεταθέτουν τις ευθύνες τους

«Δυο- τρεις άνθρωποι που ήταν κοντά στον τότε πρωθυπουργό, όπως ο κ. Καστανίδης, επιχείρησαν μέσα από το δημοψήφισμα να δικαιολογηθούν…»

evakaili

Την άποψη ότι ορισμένοι συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μετέθεσαν τις δικές τους ευθύνες σε αυτόν για το δημοψήφισμα, εξέφρασε η υποψήφια ευρωβουλευτής της «Ελιάς», Εύα Καϊλή, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm.  «Η προσπάθεια μεταφοράς ευθυνών των ανθρώπων που εισηγήθηκαν στον τότε πρωθυπουργό το δημοψήφισμα, νομίζω ότι αδικεί και ιστορικά την προσπάθεια που έκανε τότε ο πρωθυπουργός. Δυο-τρεις άνθρωποι που ήταν κοντά στον τότε πρωθυπουργό, όπως ο κ. Καστανίδης, επιχείρησαν μέσα από το δημοψήφισμα να δικαιολογηθούν και επειδή τα σενάρια που κυκλοφορούν παράλληλα, με αποκαλύψεις ότι η χώρα μας είχε φτάσει στον γκρεμό και τελικά με την κυβέρνηση συνεργασίας που σχηματίστηκε σώθηκε και παρέμεινε στην Ε.Ε. νομίζω ότι έχουν απαντήσει» σημείωσε η κ Καϊλή.

Αναφερόμενη στις ευρωεκλογές τόνισε ότι το ζήτημα που έθεσε ο κ. Τσίπρας (δηλαδή «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν»), «έχει ήδη αυτοαναιρεθεί» προσθέτοντας ότι «ήταν λάθος η απάντηση που δόθηκε από τον Βενιζέλο – Σαμαρά ότι εάν τα ποσοστά της κυβέρνησης είναι χαμηλά τότε θα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για εθνικές εκλογές».

Εξέφρασε δε την ελπίδα της ότι τη δεύτερη Κυριακή δεν θα υιοθετηθούν τέτοιου είδους σενάρια «διότι ήδη τα ποσοστά έχουν δείξει ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις κρατάνε τα ποσοστά τους, όπως και η δημοκρατική παράταξη, η οποία δεν πρέπει να χάσει την ψήφο ελπίδας του κόσμου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

By