Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεγκέρογλου: Εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση φτώχειας

«Εξασφαλίσαμε 330 εκατ. για τα επόμενα έξι χρόνια για να στηρίξουμε τους πλέον αδύναμους με παροχή των βασικών αγαθών»

kegkeroglou

Ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου παρουσίασε σήμερα τις δράσεις στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσία όλων των φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον κοινωνικό χώρο, ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή προς Απόρους», που υπεβλήθη στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

«Εξασφαλίσαμε 330 εκατ. για τα επόμενα έξι χρόνια για να στηρίξουμε τους πλέον αδύναμους με παροχή των βασικών αγαθών» είπε και πρόσθεσε πως η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει με τη θεσμική συνεργασία του δημοσίου, της αυτοδιοίκησης της εκκλησίας και της κοινωνίας των πολιτών.

Ακόμη δήλωσε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που το υπουργείο υπέβαλε για παροχή βοήθειας, επισιτιστικής και υλικής, στο Ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους Απόρους, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το πρόγραμμα «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» και διευκρίνισε πως θα λειτουργεί παράλληλα με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα σε κάθε περιφέρεια.

Ήδη έχουν αποκεντρωθεί στις περιφέρειες 800 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση των δράσεων που θα περιλαμβάνονται σε κάθε Περιφερειακό Πρόγραμμα.

By