Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεγκέρογλου: Οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πρέπει να γίνουν 100

«Δεν θα υπάρξει αλλαγή στις συντάξεις»

kegkeroglou

Την αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100, πρότεινε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, σενάριο στο οποίο φαίνεται ότι συμφωνούν και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Εργασίας επισήμανε πως στην νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα τον Σεπτέμβριο, η ελληνική πλευρά θα επιμείνει πολύ σε αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά με τη ρύθμιση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά, προς το παρόν, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως  θα είναι ένα ένα συμπλήρωμα το οποίο θα δοθεί σε όσους έχουν μηδενικό ως ελάχιστο εισόδημα, με σκοπό να ανεβάσει τα μηναία τους έσοδα στα 400 ευρώ.

Τόνισε ακόμη ότι κάποιος που θα λαμβάνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δεν αποκλείεται από άλλα επιδόματα ή παροχές, όπως το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Καταλήγοντας ο κ. Κεγκέρογλου ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δε θα υπάρξει αλλαγή στις συντάξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Tο θέμα του ύψους των συντάξεων έχει κλειδώσει. Δε θα υπάρξει νέα μείωση».

By