Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κεδίκογλου: Δεν θα απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός

Από τους 150.000 εκπαιδευτικούς που υπάρχουν σε όλη τη χώρα μονάχα οι 2.000 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας

www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas
www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas

Διαβεβαιώσεις πως κανένας εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να απολυθεί έδωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι από τους 150.000 εκπαιδευτικούς που υπάρχουν σε όλη τη χώρα μονάχα οι 2.000 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, προσθέτοντας ότι για τους διαθέσιμους υπάρχει μέριμνα ώστε να απορροφηθούν από υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, αλλά και σε δομές κατάρτισης, δημόσια ΙΕΚ και διοικητικές θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου που θα κατοχυρώνει τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών.

Αναφερόμενος στις επικείμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ, ο υφυπουργός Παιδείας έκανε λόγο για απεργία χωρίς αιτιολογική βάση και ανευθυνότητα από την πλευρά της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες με απροκάλυπτο τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε τέλος ότι οι διαφορές και τα προβλήματα που υπάρχουν πρέπει να λυθούν με τα σχολεία ανοικτά.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν προκηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από την Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, διαμηνύοντας πως θα αξιολογούν εκ νέου τη θέση τους με το πέρας της κάθε πενθήμερης κινητοποίησης.

ΠΗΓΗ:skai.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By