Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεδίκογλου: Η πιο δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα το 2013

Την κρισιμότητα των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμόσει η χώρα μας ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

FOSPHOTOSAlexandros Katsis
FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Ως την πιο δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμοστούν, χαρακτήρισε το 2013 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, ο κ. Κεδίκογλου πρόσθεσε πως υπάρχουν θετικά δείγματα για την ανάκαμψη, καθώς υπάρχουν περισσότερες προσλήψεις από ό,τι απολύσεις το Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ αναφερόμενος στο διάγγελμα του πρωθυπουργού τη Δευτέρα, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι «ο κ. Σαμαράς είπε ότι πηγαίνουμε καλύτερα, έχουμε τα πρώτα δείγματα και ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο».

Υπογράμμισε ότι σημείο καμπής για την οικονομία είναι το καλοκαίρι, ενώ σημείωσε ότ η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων, η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά με συνολικά 1 δισ. ευρώ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, το ΕΣΠΑ που θα αρχίσει να τρέχει με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και οι αποκρατικοποιήσεις που μπαίνουν στην τελική τους ευθεία θα ενισχύσουν την οικονομία.

«Δίνουμε μάχη στο εσωτερικό και εξωτερικό, πρώτος μεγάλος εχθρός είναι η ανεργία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το ζήτημα του δημοσίου, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι όσες υποχρεωτικές απομακρύνσεις υπάρχουν (…) τόσες ισάριθμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα γίνουν, και θα ισχύσει η αναλογία απομάκρυνσης – πρόσληψης έναν προς έναν.

«Ο νέος υπάλληλος θα πάει σε υπηρεσίες που έχουμε ανάγκη. Εκεί χρειαζόμαστε την ποιοτική αναβάθμιση, νέους ανθρώπους στη θέση ακατάλληλων, ανθρώπους με ποιοτικά προσόντα» τόνισε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2016 επιτυγχάνεται και με το παραπάνω βάσει των συνταξιοδοτήσεων.

By