Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κεδίκογλου: Και με 5 μονάδες να κερδίσουμε δε θα οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές…

 Την πλήρη αποσύνδεση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών από το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, για να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ,  επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία 

kedikolgou800_101113

Η αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου για τις ευρωεκλογές στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον ΣΚΑΙ, μπορεί να πέρασε στα ψιλά, αλλά ήταν αυτή που αποκαλύπτει τη γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία για να διαχειριστεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με βασικό στόχο να το αποσυνδέσει πλήρως από το ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών.

Ο κ. Κεδίκογλου, είπε ότι «και με 5 μονάδες να κερδίσει τις ευρωεκλογές, δεν πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα σε ευρωεκλογές». Η φράση αυτή δεν έχει μεγάλη σχέση με την πολιτική πραγματικότητα. Καμία δημοσκόπηση και καμία πρόβλεψη για τις ευρωεκλογές του Μαϊου, δε δίνει ισχυρό προβάδισμα στη ΝΔ. Αντιθέτως, κάποιες μετρήσεις φέρνουν αρκετά μπροστά και άλλες οριακά μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Κεδίκογλου αναφέρεται σ αυτό το ενδεχόμενο είναι για να …εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια της κοινής γνώμης επειδή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ήδη πει δημοσίως ότι αναμένει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι μη διαχειρίσιμο για την κυβέρνηση και ότι μετά τον Μάιο οι πρόωρες εθνικές εκλογές – με τη δική του ισχυρή πίεση – δε θα αργήσουν.

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε τα περί εμπλοκής που αναφέρονται σχεδόν στο σύνολο του Τύπου σήμερα το πρωί. «Το δημοσιονομικό κενό έχει κλείσει, διαφωνία υπάρχει στα διαρθρωτικά μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ» είπε και εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα πάει στο Εurogroup με κλεισμένο το πακέτο».

Υποστήριξε ακόμα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις τράπεζες, ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει θέμα απελευθέρωσης των ομαδικών  απολύσεων, ενώ απέφυγε να δεσμευθεί για το τι θα γίνει με το 5ευρω στα νοσοκομεία, λέγοντας ότι το θέμα θα ξαναεξεταστεί μέχρι το τέλος του χρόνου.  Όπως δε αναμενόταν, ο κ. Κεδίκογλου εμφανίστηκε αισιόδοξος για επικράτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο δήμο της Αθήνας και του Γιώργου Κουμουτσάκου στην περιφέρεια Αττικής.

Γιάννης Καμπουράκης