Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Παγώνουν» οι οφειλές των αδυνάμων στη ΔΕΗ

Ο Σίμος Κεδίκογλου επισημαίνει ότι το χρέος των νοικοκυριών ευπαθών ομάδων στη ΔΕΗ δεν θα σβηστεί, αλλά θα «παγώσει»

Kedikoglou

 

Δεν θα σβηστεί, αλλά θα «παγώσει» για ένα εύλογο μακρινό χρονικό διάστημα το χρέος των νοικοκυριών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στα οποία θα επανασυνδεθεί το ρεύμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις επανασυνδέσεις, τονίζοντας επίσης ότι οι εν λόγω οικογένειες δεν θα πληρώσουν το σχετικό τέλος. Σύμφωνα επίσης με τον κ. Κεδίκογλου, όποιος στο μέλλον θελήσει να κάνει διακανονισμό του χρέους του θα γίνει με ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους.

Στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και οι άνεργοι του 2013

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι οι άνεργοι του 2013, αλλά και εκείνοι με μειωμένο εισόδημα εντός του 2013 θα μπορούν υποβάλλοντας μια σχετική υπεύθυνη δήλωση στη ΔΕΗ να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. H κάθε περίπτωση θα εξετάζεται από τις σχετικές επιτροπές των δήμων.
Σε περίπτωση, όπως είπε, ψευδών δηλώσεων θα υπάρχουν συνέπειες. «Η ομπρέλα προστασίας θα καλύψει όσους πιστοποιηθούν. Δεν μπορούμε να δώσουμε δωρέαν ρεύμα παντού», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την επιβάρυνση που θα υπάρξει στους λογαριασμούς των υπόλοιπων καταναλωτών, επανέλαβε ότι το κόστος θα ανέλθει κατά μέσο όρο από 0,5 έως 1 ευρώ ετησίως.

Διαβάστε επίσης:
Ξεκίνησε η επανασύνδεση ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές

(Visited 1 times, 1 visits today)
By