Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεδίκογλου: Είναι τουλάχιστον αναχρονιστικό να κρατούν τα σχολεία …κλειστά

«Μιλούν με όρους παρελθόντος, αλλά η ελληνική κοινωνία τα έχει βαρεθεί όλα αυτά και τους έχει γυρίσει την πλάτη» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας

www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas
www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas

«Να ρωτήσετε την ΟΛΜΕ τι σκοπεύει να κάνει για να κρατήσει τα σχολεία κλειστά». Την απάντηση αυτή έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου στο ερώτημα αν τελικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά, παρά την προαναγγελία κινητοποιήσεων από τους καθηγητές.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Κεδίκογλου μιλά για πολιτικά υποκινούμενες κινητοποιήσεις με χαμηλή εκπροσώπηση και συμμετοχή στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.

Εμείς, τονίζει ο υφυπουργός, κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργήσουν κανονικά. Από εκεί και πέρα ρωτήστε την ΟΛΜΕ τι σκοπεύει να κάνει για να κρατήσει τα σχολεία …κλειστά. Εκεί δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Εμείς έχουμε κάνει και με το παραπάνω ότ,ι μπορούμε για να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία.

Για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνει ότι η επιστράτευση των καθηγητών δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης. «Αυτό που πρέπει να κάνει το υπουργείο είναι να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές, τα βιβλία να είναι στη θέση τους και το ίδιο πρέπει να κάνουν οι καθηγητές, να είναι στη θέση τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται από την ελληνική κοινωνία. Όταν όλοι οι μαθητές στην Ευρώπη τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες προς το μέλλον, το να κρατάμε εμείς τα δικά μας σχολεία κλειστά είναι τουλάχιστον αναχρονιστικό», ήταν το αιχμηρό σχόλιό του.

Ο υφυπουργός Παιδείας υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο – η ψήφιση του οποίου αναμένεται αργά απόψε (θα προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ) και απέδωσε τις αντιδράσεις κατά του νομοθετήματος σε «πολιτικές σκοπιμότητες και κάποια μικρο-συνδικαλιστικά συμφέροντα, που πάντα φρενάρουν οποιαδήποτε αλλαγή ή βάζουν φραγμούς σε οποιοδήποτε εκσυγχρονισμό της δημόσιες ζωής».

Ο Συμεών Κεδίκογλου σημείωσε εξάλλου ότι υπάρχει μια πολιτική χροιά πίσω από τις απεργίες των καθηγητών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάποιες δυνάμεις και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έχει ένα στρατηγικό αδιέξοδο επενδύει στην ένταση, στην οξύτητα και την πόλωση. Μιλούν με όρους παρελθόντος, αλλά η ελληνική κοινωνία τα έχει βαρεθεί όλα αυτά και τους έχει γυρίσει την πλάτη».

ΠΗΓΗ: politikoi.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By