Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεδίκογλου: Χωρίς οριζόντια μέτρα η κάλυψη του «κενού»

Επανέλαβε τις σχετικές διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών

KedikoglouΤο δημοσιονομικό κενό είναι πολύ μικρό και μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς οριζόντια μέτρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επαναλαμβάνοντας τις σχετικές διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Κεδίκογλου τόνισε: «Δεν υπάρχουν περιθώρια. Οταν έχεις πετύχει πλεόνασμα της τάξης του 4-6%. Εχουμε φάει όλο το λίπος. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα και δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει πετύχει ένα τόσο σημαντικό πλεόνασμα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, έχει κάνει ένα μικρό θαύμα η Ελλάδα χάρη στις θυσίες των Ελλήνων. Αφού τηρούμε εμείς τις δεσμεύσεις μας περιμένουμε και από τους εταίρους μας να πράξουν το ίδιο».

Ερωτηθείς τι θα πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση αδιαλλαξίας της τρόικας, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα πειστούν από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης.
«Έχουμε τα επιχειρήματα, έχουμε τα στοιχεία και πιστεύουμε ότι θα τους πείσουμε για την ορθότητα των ισχυρισμών μας», είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By