Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Χίλαρι Γέγκο

Κάλυψε την απόσταση της διαδρομής σε 2 ώρες 13 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα

kalimarmaro610_091113

Ο Κενυάτης Χίλαρι Γέγκο ήταν ο νικητής στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με τον Αφρικανό δρομέα να καλύπτει την απόσταση της διαδρομής σε 2 ώρες 13 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα, χρόνος που αποτελεί την κορυφαία ατομική επίδοση του αθλητή, έχοντας μάλιστα πίσω δύο συμπατριώτες του.

Οι συμπατριώτες του, Κιμέλι Νίξον και Ντέβιντ Ρούτοχ, ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στον Μαραθώνιο ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης.

Σε εξέλιξη είναι ο τερματισμός και των υπολοίπων δρομέων. Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή στην κλασική διαδρομή της διοργάνωσης και ξεκίνησαν το πρωί από τον Μαραθώνα για να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων

Παράλληλα με την εκκίνηση στον Κλασικό Μαραθώνιο, δόθηκε και εκείνη των 10.000 μέτρων από τη Λεωφόρο Αμαλίας. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, έδωσε το έναυσμα στους δρομείς, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ζωής προς όλο τον πλανήτη.

Η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν η Ελληνίδα, που τερμάτισε πρώτη στα 10χλμ, όπου πρώτευσε ο Ρώσος, Ιαντγκαρόφ Ισταντέρ. Δεύτερος στους άνδρες τερμάτισε ο Κώστας Δρόσος.

Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων

Στα 5χλμ. νικητής ήταν ο Κώστας Νακόπουλος. Στο ίδιο αγώνισμα, στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Κατερίνα Μπερδούση.

Σημειώνεται ότι οι δρομείς που έλαβαν μέρος στον αγώνα των 5 χλμ. έφτασαν τους 8.000, και περίπου αντίστοιχοι δήλωσαν συμμετοχή σε εκείνον των 10 χλμ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By