Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Κενό» του νόμου δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του δράστη στο Μικρολίμανο

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η φωτογραφία δεν μπoρεί να δοθεί στη δημοσιότητα, εάν δεν έχει πρώτα κοινοποιηθεί στο δράστη

mikrolimano4

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της αιτίας, για την οποία η Εισαγγελία Πειραιά δεν έχει ακόμη ανάψει το πράσινο φως για τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και των στοιχείων της ταυτότητας του επικίνδυνου δράστη, καθώς, όπως μετέδωσε το Mega, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η φωτογραφία δεν μπoρεί να δοθεί στη δημοσιότητα, εάν δεν έχει πρώτα κοινοποιηθεί στο δράστη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τροποποίηση του νόμου 4139, που έγινε το Μάρτιο του 2013, τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής (το κοινό έγκλημα, ούτως ειπείν) δεν συμπεριλαμβάνονται στις εξαιρέσεις εκείνες, που προβλέπονται στη σχετική διάταξη. Αυτές είναι:

– για εγκληματική οργάνωση
– για τρομοκρατία
– για προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας (σεξουαλικής φύσης εγκλήματα).

Βέβαια, από τη στιγμή, λοιπόν, που ο δράστης αναζητείται, είναι προφανώς αδύνατο να του κοινοποιηθεί η δικαστική απόφαση για δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του. Έτσι, οι εισαγγελείς, μην μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, θυροκόλλησαν σήμερα, στην τελευταία γνωστή κατοικία του κακοποιού, στην πλατεία Αττικής, την εν λόγω απόφαση.

Πλέον, θα πρέπει να περιμένουν 48 ώρες, προκειμένου εκείνος να μην εφεσιβάλει την απόφαση, προκειμένου να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο επικίνδυνος κακοποιός κυκλοφορεί στους δρόμους οπλισμένος με τουλάχιστον δύο Καλάσνικοφ, τα οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, έχει στην κατοχή του.

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας είδε ένα νέο βίντεο, το οποίο αποτυπώνει όλο το χρονικό της επίθεσης.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί καρέ-καρέ οι κινήσεις του δράστη, ο οποίος περπατά απόλυτα ήρεμος, κρατώντας στο χέρι το Καλάσνικοφ, επιβεβαιώνοντας τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδουν οι αστυνομικοί, όπως αδίστακτος και στυγνός εγκληματίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

By