Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κερδίζει έδαφος το κόμμα που αντιτίθεται στο ευρώ στη Γερμανία

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, μια ποσοστιαία μονάδα χάνει το κόμμα της Άγγελα Μέρκελ.

merkelΣύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild , το νέο κόμμα κατά του ευρώ που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο στη Γερμανία εξασφαλίζει για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση το 5% των ψήφων που είναι απαραίτητο για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Το κόμμα που ονομάζεται «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AFD), το οποίο τάσσεται υπέρ της «συγκροτημένης διάλυσης» της ευρωζώνης, πριν μια εβδομάδα, δεν είχε λάβει παρά το 3% σε δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας είχαν δημοσιευθεί στην Bild, στην πρώτη που κατέγραψε την πρόθεση ψήφου για το νέο κόμμα.

Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ (CDU/CSU) χάνουν μία ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 19 έως 22 Απριλίου από το ινστιτούτο Insa σχετικά με την πρόθεση ψήφου για τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου. Ο κυβερνητικός εταίρος της Αγγελα Μέρκελ, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες παραμένουν σταθεροί στο 5%.

Σταθερά παραμένουν και τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων της γερμανικής αντιπολίτευσης. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) βρίσκονται στο 26% και οι Πράσινοι στο 15%.

By