Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κεφαλογιάννη: Αισιοδοξία για νέα άνοδο του τουρισμού το 2015

Eπικαλούμενη τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές

olga kefalogianni

Αισιόδοξη ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα θα σημειώσει νέα άνοδο το 2015 παρουσιάστηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, επικαλούμενη τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια πετύχαμε ρεκόρ τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και εσόδων.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της στον τουρισμό καθώς ακολουθήσαμε πιστά συγκεκριμένο πλάνο δράσης. Προχωρήσαμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις με σκοπό τη δημιουργία προϋποθέσεων ταχύτερης ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό και τη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού κλίματος.

Τόνισε επίσης ότι ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης για την οικονομία αφού τονώνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ότι για πρώτη φορά φέτος οι δείκτες της οικονομίας βελτιώνονται περαιτέρω και παρουσιάζουν θετικό πρόσημο.

Στο μεταξύ, στο ελληνικό περίπτερο της WTM, έγινε από εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος, η παρουσίαση του θρησκευτικού εντύπου «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα». Το κείμενο επιμελήθηκε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Τη δαπάνη της εκδόσεως κάλυψε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και την έκδοση είχε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακόμη, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχετικού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο ΕΟΤ ανέλαβε την υλοποίηση προγράμματος καταγραφής και προβολής μοναστηριακών προϊόντων.

By