Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κεφαλογιάννη: Ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού στη Ζάκυνθο

Η υπουργός είναι προσκεκλημένη για το διεθνές συνέδριο προς τιμήν του Ανδρέα Βεζάλ

olga kefalogianni

Πυλώνα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού μπορεί να αποτελέσει το νησί της Ζακύνθου σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη που βρίσκεται στο νησί του Ιονίου προσκεκλημένη για το διεθνές συνέδριο προς τιμήν του Ανδρέα Βεζάλ.

Η υπουργός βρέθηκε στην εκκλησία του πολιούχου του νησιού και προσκύνησε στον Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε από τον μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο στο Εκκλησιαστικό Μουσείο και ενημερώθηκε για την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης των Στροφάδων για τη στήριξη του Καστρομονάστηρου. Την υπουργό συνόδευαν ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, ο γ.γ. Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη, δημοτικοί σύμβουλοι κ. ά.

Η κ. Κεφαλογιάννη, δήλωσε ότι «βρίσκομαι εδώ μετά από πρόσκληση του δημάρχου για τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου για τον Ανδρέα Βεζάλ και με πρόσκληση του πρέσβη του Βελγίου. Θα μου δοθεί η ευκαιρία να δω πώς μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς ως υπουργείο Τουρισμού και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα υπουργεία, τις τοπικές αρχές, την τοπική αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια, ώστε να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν και να βελτιώσουμε τις υποδομές για να προσελκύσουμε περισσότερο τουρισμό, περισσότερους μήνες το χρόνο και βεβαίως να προσελκύσουμε θεματικό τουρισμό».

Επιπλέον, η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στον θρησκευτικό τουρισμό τονίζοντας: «Συνεργαζόμαστε με την Εκκλησία της Ελλάδας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού και η Ζάκυνθος μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Σε ένα νησί με σπάνιες ομορφιές μάς ενδιαφέρει να αναπτύξουμε και το θαλάσσιο τουρισμό, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να βελτιώσουμε τις υποδομές».

By