Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΘΒΕ: Δράση κατά του φόβου και του ρατσισμού

union theatre d' europeΤο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας με συνέπεια την κοινωνική του πολιτική, παρουσιάζει τη νέα κοινωνική δράση «Φό-ΡΑ» (Φόβος – Ρατσισμός Στοπ) η οποία θα παρουσιάζεται δωρεάν σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κοινωνική δράση «Φό-ΡΑ» (Φόβος – Ρατσισμός Στοπ) υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, και αποτελεί παράπλευρη δραστηριότητα της παράστασης «Το Κύμα», που παρουσιάζεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα και πραγματεύεται το ίδιο θέμα.

Στόχος της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει τους νεαρούς μαθητές απέναντι στον μεγάλο κίνδυνο του ολοκληρωτισμού και του ρατσισμού, που εξαπλώνεται στη χώρα με έντονα κρούσματα και μέσα στο σχολείο. Με βιωματικό τρόπο και συζήτηση με τους μαθητές, τίθενται ερωτήματα και ανιχνεύονται απαντήσεις σχετικά με τους λόγους που οδηγούν στην υιοθέτηση ρατσιστικών συμπεριφορών καθώς και τους τρόπους με τους οποίους τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να αντιμετωπισθούν και να αποφευχθούν.

«Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να συμμετέχουν σε αυτή τη δράση. Ελπίζουμε και επιδιώκουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με αξίες όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η ανεκτικότητα. Ο άλλος δεν είναι εχθρός. Δεν μας φοβίζει, μας συμπληρώνει. Ο άλλος δεν είναι μια τζαμαρία που θα την συντρίψουμε με βία. Ο άλλος είναι δρόμος για την έξοδο από τον μοναχικό εαυτό μας» αναφέρει εκτός των άλλων ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης.

*Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων εδώ.

By