Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κικίλιας: Αδιανόητο να διευκολύνει καταζητούμενους το νομοθετικό πλαίσιο

Επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου περί δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων καταζητούμενων

18975064_EV_KIKILIAS_ARXHGOS_ELAS_YPOTHESH_MAZIOTH_8.limghandler

Με επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, ζητά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου περί δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων καταζητούμενων.

Η παρέμβαση του υπουργού γίνεται λόγω της μη δημοσιοποίησης της φωτογραφίας του ενόπλου που πυροβόλησε αδιακρίτως στο μπαρ του Μικρολίμανου τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, ζητεί είτε την επαναφορά του Ν.2472/1997, είτε την τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως για καταζητούμενους, που δεν ανευρίσκονται ή είναι αγνώστου διαμονής.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, δεν πρέπει να χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, που είναι καθοριστικές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη προσώπων που αναζητούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης είναι αδιανόητο σε παρόμοιες εγκληματικές περιπτώσεις το νομοθετικό πλαίσιο και η ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων να διευκολύνει τον καταζητούμενο και να αποβαίνει σε βάρος, τόσο της αναζήτησης και της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας, όσο και της αξίωσης της Πολιτείας για ποινικό κολασμό των σοβαρών εγκλημάτων.

By