Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κικίλιας: Δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα στοιχεία για ύπαρξη τζιχανιστών στην Ελλάδα

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τον εντοπισμό ύποπτων δραστηριοτήτων

kikiliasOOO

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί πληροφορίες για παρουσία τζιχαντιστών στην Ελλάδα, αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τον εντοπισμό ύποπτων δραστηριοτήτων.

Σε έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογραμμίζει πως «πληροφορίες για την παρουσία μελών του ΙSIS ή ISIL στη χώρα μας δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη μέχρι σήμερα έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών».

Αφορμή για την ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, αποτέλεσε δημοσίευμα της 17ης Αυγούστου σε ιστοσελίδα, όπου απεικονίζονταν σε φωτογραφία υποστηρικτές της ISIS με μαύρες σημαίες της Τζιχάντ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Η φωτογραφία του συγκεκριμένου δημοσιεύματος έχει ληφθεί από συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε την 31η Αυγούστου 2012, με πρωτοβουλία του συλλόγου «ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ», ο οποίος πραγματοποιεί διάφορες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Συρίας», αναφέρει στην απάντησή του ο Βασίλης Κικίλιας.

«Οι υπηρεσίες του υπουργείου «βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες άλλων υπουργείων και παράλληλα αξιοποιούν τους θεσμοθετημένους διαύλους διεθνούς συνεργασίας, για τη λήψη κάθε αναγκαίου και πρόσφορου προληπτικού ή και αποτρεπτικού μέτρου», καταλήγει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

By