Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κικίλιας: Δεν ήταν τυχαία η σύλληψη Μαζιώτη

«Σε εξέλιξη ανοικτή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.»

maziotis1

Δεν ήταν καθόλου «τυχαία» η χθεσινή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, διαβεβαίωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως η επιχείρηση για την τελική σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη ήταν «μεικτή και υψηλού ρίσκου» και συνεχάρη την Αντιτρομοκρατική, την ομάδα ΔΙΑΣ και όλες τις άλλες ομάδες της Αστυνομίας, καθώς, όπως ανέφερε, «ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Παράλληλα τόνισε πως οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη και τη σύλληψη «ήταν πολύ συγκρατημένοι» σε αντίθεση με τον συλληφθέντα ο οποίος «πυροβολούσε αδιακρίτως μεταξύ Ελλήνων πολιτών και τουριστών».

Μάλιστα ο υπουργό ανακοίνωσε δημοσιοποίησε το γεγονός πως μετά τη χθεσινή σύλληψη βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη ανοιχτή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και τα δεδομένα, όπως είπε, «έρχονται συνέχεια το ένα πίσω από το άλλο».

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, άντρες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έρευνα σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως ο συλληφθείς τρομοκράτης σύχναζε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν την Πόλα Ρούπα καθώς και τους συνεργούς του Μαζιώτη σε τουλάχιστον εννέα περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Νωρίτερα ο κ. Βασίλης Κικίλιας είχε έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη ο οποίος υποστήριξε πως «η χθεσινή σύλληψη «οφείλεται σε τυχαίο γεγονός και σε λάθος που έκανε η ομάδα του Μαζιώτη».

«Θεωρώ ότι η άποψη αυτή δεν μπορεί να απηχεί όλη την αξιωματική αντιπολίτευση»ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας και επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πως  «επέλεξε να απαξιώσει μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ανταπαντώντας ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για «προβοκάτσια» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού. «Εάν θέλουμε η Αστυνομία να κυνηγά το κοινό έγκλημα και όχι τους διαδηλωτές πρέπει η ΕΛ.ΑΣ. να έχει πιο καλή εκπαίδευση και να προστατεύονται οι ίδιοι οι αστυνομικοί», πρόσθεσε.

By