Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κικίλιας: «Ενότητα και σοβαρότητα για την επέτειο του Πολυτεχνείου»

Με αφορμή την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων

20s10kikilias1-thumb-large

Ενότητα και σοβαρότητα για την επέτειο του Πολυτεχνείου ζήτησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας με αφορμή την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων.

«Τρεις ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στους πολίτες και σε όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα» τόνισε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι «η γιορτή του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας, μετά από μία επταετή σκοτεινή περίοδο».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, «η περαιτέρω προσπάθεια αποσυμβολισμού της με επεισόδια, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, καταστροφές προσβάλλει βάναυσα τους πολίτες αυτής της χώρας και τη δημοκρατική μας πίστη».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα επειδή κάποιοι έχουν υποχρεώσεις και συγκεκριμένα οι θεσμικοί φορείς της Πολιτείας που υποχρεούνται να διασφαλίσουν τα δικαιώματα όλων μας».

Καταλήγοντας επισημαίνει πως «όλοι πλέον θα κριθούμε από το πόσο κατανοούμε και ανταποκρινόμαστε σε αυτές τις υποχρεώσεις».

By