Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κικίλιας: Επαγρύπνηση για τις πυρκαγιές

«Καλώ τους πολίτες να συνεισφέρουν στη μάχη»

kikiliasOOO

Επαγρύπνηση και όχι εφησυχασμό για τον περιορισμό των δασικών πυρκαγιών, ζήτησε από όλους τους αρμόδιους φορείς ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αντιπυρική περίοδο στο Αρχηγείο του Π.Σ.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για το σχεδιασμό και τη μέχρι τώρα πορεία της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών από τον αρχηγό του Π.Σ., αντιστράτηγος Βασίλειο Παπαγεωργίου, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλος Γεωργιάδης και όλοι οι αρμόδιοι αξιωματικοί.

Ο κ. Κικίλιας, στην εισήγησή του, παραδέχθηκε πως υπάρχουν προβλήματα στα εναέρια και επίγεια μέσα πυρόσβεσης, ωστόσο τόνισε: «Οι άνδρες της Πυροσβεστικής, όμως, για μία ακόμη χρονιά θα κάνουν με αυταπάρνηση το καθήκον τους. Θα ήθελα ωστόσο να ζητήσω από όλους, εθελοντές και πολίτες, στην πολύ κρίσιμη φετινή μάχη να συνεισφέρουν όλοι».

Στόχος μας είναι η επαγρύπνηση, δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός και θέλω να τονίσω ότι συνεχώς ψάχνουμε λύσεις, ώστε να προασπίσουμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, καθώς και τους 20 εκατομμύρια τουρίστες που αναμένουμε».

By