Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κικίλιας: Πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας

«Ο Πρωθυπουργός έδωσε τα συγχαρητήρια του στην ηγεσία της Αστυνομίας»

maziotis2

«Πολύ μεγάλη επιτυχία» χαρακτήρισε τη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας. Σε δηλώσεις του διευκρίνισε πως «ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΔΙ.ΑΣ. ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση «Θησέας» στο κέντρο της Αθήνας».

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο Πρωθυπουργός του ζήτησε εντατικοποίηση των επιχειρήσεων για την πάταξη κάθε μορφής παραβατικότητας και κυρίως τη σύλληψη των καταζητούμενων τρομοκρατών με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Παράλληλα σημείωσε πως με αφορμή αυτή την επιτυχία της Αστυνομίας «οφείλει το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά κόμματα στο σύνολο τους να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της τρομοκρατίας και της βίας, μιας και το διακύβευμα είναι η ίδια η δημοκρατία».

Καταλήγοντας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διαβεβαίωσε πως «θα συνεχιστούν οι προσπάθειες» καθώς, όπως ανέφερε «η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία είναι επίπονη και διαρκής και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και επαγρύπνηση».

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για τη σύλληψη Μαζιώτη στις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής. Αμέσως επικοινώνησε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και του ζήτησε να μεταφέρει τα συγχαρητήρια του, όπως και όλης της κυβέρνησης, στην ηγεσία της Αστυνομίας, ενώ την ίδια ώρα κινητοποιήθηκαν τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού για να τύχουν κάθε διευκόλυνσης οι δύο άτυχοι τουρίστες που τραυματίστηκαν, ευτυχώς, ελαφρά από το πυρ που άνοιξε ο Μαζιώτης στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε ο ίδιος στον τραυματία αστυνομικό, τον συνεχάρη και του υποσχέθηκε να τον επισκεφθεί όταν επιστρέψει από τη βελγική πρωτεύουσα.

Για «πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας», που «δείχνει ότι διαθέτουμε στην Ελλάδα έναν μηχανισμό του κράτους δικαίου που μπορεί να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών και τη δημοκρατία» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

By