Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κικίλιας: Πολύ σύντομα θα γράφετε για νέες επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη βεβαιώνει πως η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ θα προχωρήσει, όπως είχε σχεδιάσει ο προκάτοχός του υπουργός, ωστόσο, όπως τονίζει «αυτό δεν είναι αυτοσκοπός»

kikiliasvasilis

«Με την τρομοκρατία ο αγώνας είναι διαρκής και επίπονος και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και κυρίως επαγρύπνηση» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, και «προαναγγέλλει» νέες επιτυχίες της αστυνομίας σ΄αυτόν τον τομέα, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη. «Το διακύβευμα είναι αυτή η ίδια η δημοκρατία μας. Πολύ σύντομα θα γράφετε για νέες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας» σημειώνει.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε πως «η επιτυχία της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη δεν υπήρξε τυχαία» και τόνισε πως ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι «διαρκής και επίπονος και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και κυρίως επαγρύπνηση».

Αναφέρει πως η προτεραιότητα του είναι η προστασία του πολίτη και πως γι αυτόν ακριβώς τον λόγο εκτιμά πως ο ρόλος της αστυνομίας είναι πρωτίστως προληπτικός. Για να συμβεί, ωστόσο, αυτό, όπως λέει, «η αστυνομία οφείλει να βγει από τα γραφεία και να έχει φυσική παρουσία στις γειτονιές και στην καθημερινότητα του πολίτη, επεμβαίνοντας μόνο όταν χρειάζεται να εφαρμόσει τον νόμο».

Βεβαιώνει πως η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ θα προχωρήσει, όπως είχε σχεδιάσει ο προκάτοχός του υπουργός, ωστόσο, όπως τονίζει «αυτό δεν είναι αυτοσκοπός». Παράλληλα δεσμεύτηκε να επισκεφθεί όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά, «θα είμαι παντού και θα πάω παντού. Επιθυμώ να γνωριστώ και να με γνωρίσουν όλοι οι άνδρες και όλες οι γυναίκες, που υπηρετούν με αυταπάρνηση τον όρκο που έδωσαν»,

Επίσης, εξήγησε πως το πρόγραμμα Θησέας που αφορά την καταπολέμηση του παρεμπορίου, της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Για το θέμα της παράνομης μετάστευσης ανέφερε πως: «Είναι ένα θέμα εθνικό που όμως την ευθύνη την έχει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Προωθούμε μία μελέτη για την ανάδειξη όλων των ζητημάτων που αφορούν την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία και τα προβλήματα με το κοινοτικό θεσμικό πλαίσιο. Θα αναλάβουμε επίσης την προετοιμασία και την προώθηση μιας εκστρατείας ενημέρωσης προς τους υπηκόους των χωρών προέλευσης για σταδιακή αποδόμηση του μύθου για τις «ιδανικές συνθήκες», που συναντούν οι μετανάστες στις χώρες εισόδου όπως ακριβώς είμαστε εμείς. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι είναι θύματα παραπληροφόρησης όσον αφορά τις συνθήκες που συναντούν κυρίως από τους «μεσίτες» και τους κάθε μορφής εμπόρους ανθρώπινων ψυχών».

Τέλος, αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή, έστειλε μήνυμα για μηδενική ανοχή εκ μέρους του σε κάθε είδους παραβατικότητα που θα στερεί από τον πολίτη το δικαίωμα «να απολαμβάνει ελεύθερα τα αγαθά και τα δικαιώματα της Δημοκρατίας» υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η συντεταγμένη πολιτεία διώκει παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές και όχι ιδέες.

By