Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κικίλιας: Tα χρήματα μου προέρχονται από επαγγελματικές μου δραστηριότητες

«Πορεύομαι με την τιμή και την υπόληψη μου, που κανένας δεν μπορεί και δεν δέχομαι να αμφισβητήσει» αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ

kikiliasvasilis

Σε διάψευση δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο που αναφέρουν ότι είναι ένα από τους τρεις πολιτικούς που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009- 2011 προχώρησε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδα  «Πρώτο Θέμα» και τη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου  που προέκυψε από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έβγαλαν 3,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ το ποσό δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες τους. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Β. Κικίλιας, διαβάζει με έκπληξη τέτοιου είδους δημοσιεύματα και τονίζει πως τα χρήματά του προέρχονται από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόληση του με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική), είναι φορολογημένα στο σύνολο τους, βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες του.

«Πορεύομαι με την τιμή και την υπόληψη μου, που κανένας δεν μπορεί και δεν δέχομαι να αμφισβητήσει» προσθέτει, ενώ προειδοποιεί πως αν και δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί ένδικα μέσα, επειδή το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό, επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του.

Μάλιστα στο Twitter έγραψε: «Όλα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόσωπο μου είναι απολύτως ψευδή! Για θέματα ηθικής και νομιμότητας δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου

By