Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κιμ Γιονγκ Ουν: Στέλνει σκλάβους στο Κάταρ

Ζουν υπό απάνθρωπος συνθήκες και δέχονται συνεχείς απειλές για την ζωή τους

North Korea leader Kim Jong-un smiles as he salutes during a military parade to celebrate the centenary of the birth of North Korea founder Kim Il-sung in Pyongyang

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν έδειξε για ακόμη μια φορά το σκληρό πρόσωπο του στέλνοντας χιλιάδες βορειοκορεάτες να δουλέψουν ως «σκλάβοι» στο Κατάρ, ενόψει του επερχόμενου Μουντιάλ.

Οι πληροφορίες ήρθαν στο φως από την αγγλική εφημερίδα The Guardian, που επικαλείται μαρτυρίες των ίδιων των εργατών στα έργα, οι οποίοι δήλωσαν πως το κάνουν «για να φέρουμε ξένο χρήμα στο έθνος μας» και πως «συνήθως άνθρωποι σαν εμάς δεν πληρώνονται».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εργάτες ζουν λίγο – πολύ σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, υπό το φόβο βασανιστηρίων, στα όρια της πείνας αλλά και της απειλής του θανάτου.

Οι εργάτες λένε πως τους υποσχέθηκαν πως θα πληρωθούν όταν γυρίσουν στην πατρίδα τους, όμως καθώς γίνονται κρατήσεις για το φαγητό και τη διαμονή τους, τελικά απομένει ένα 10%, το οποίο είναι αμφίβολο εάν θα καταλήξει σ” αυτούς.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κατάρ που μίλησε στην εφημερίδα, ανέφερε πως όλες οι καταγγελίες αναφορικά με τα έργα του Μουντιάλ θα ερευνηθούν διεξοδικά.

By