Σόιμπλε: «το πρόβλημα της Κύπρου ήταν ο υπέρογκος τραπεζικός τομέας».

Του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου, υπεραμύνθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αυτό αποφασίστηκε από το Eurogroup, κατά την εισήγησή του, νωρίτερα σήμερα, ενώπιον του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι «το πρόβλημα της Κύπρου ήταν ο υπέρογκος τραπεζικός τομέας» και τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς τη δραστική μείωσή του».
Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαβεβαιώνουν ότι η Κύπρος αποτελεί συστημική απειλή για άλλες χώρες της Ευρωζώνης, γεγονός το οποίο καθιστά την διάσωσή της αναγκαία. «Εάν δεν βοηθήσουμε, η Κύπρος θα οδηγηθεί χωρίς αμφιβολία στη χρεοκοπία, θέτοντας σε κίνδυνο και άλλες χώρες, όπως την Ελλάδα», τόνισε.