Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κινητικότητα: Τα κριτήρια μοριοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων

Σημαντική βαρύτητα έχει ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο

dimos-athinasΔόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα κριτήρια μοριοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς μοριοδότησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο αναδεικνύεται ως βαρύνουσα παράμετρος στην αξιολόγηση του υπαλλήλου. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπάλληλος μοριοδοτείται ανάλογα με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η διαδικασία πρόσληψής του. Την ανώτατη βαθμολόγηση λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όσοι εισήχθησαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ως προς τα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδοτούνται με ιδιαίτερα αυξημένη βαρύτητα οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.

Επίσης προβλέπεται η άμεση αφαίρεση μορίων σε περίπτωση εμπλοκής δημοσίου υπαλλήλου σε πειθαρχικά παραπτώματα. Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενισχύονται οι νεότεροι υπάλληλοι αφού η μοριοδότηση των πρώτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο είναι αυξημένη.

Η διαδικασία της μοριοδότησης θα γίνει από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα των εμπλεκομένων Υπουργείων και φορέων.

«Οι διαδικασίες που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση θα εφαρμοστούν άμεσα και απαρέγκλιτα από το σύνολο των Υπουργείων και των εμπλεκομένων φορέων» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά οι πίνακες μοριοδότησης

20130802_ypourgiki_apofasi_kinitikotita

(Visited 1 times, 1 visits today)
By