Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπαράζ κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων

Στο χορό των κινητοποιήσεων σχολικοί φύλακες, γιατροί του ΕΟΠΥΥ και διοικητικοί υπάλληλοι

Apergia

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για διαθεσιμότητα και απολύσεις στο δημόσιο. Σχολικοί φύλακες πραγματοποίησαν νέα διαδήλωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε λίγη ώρα, εργαζόμενοι στην Υγεία κινητοποιούνται έξω από το υπουργείο, στην οδό Αριστοτέλους.

Αντιπροσωπεία τους,  με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Νίκο Στεφάνου, ζητώντας να ισχύσει για τους σχολικούς φύλακες η ίδια διαδικασία που έχει ισχύσει για τους δημοτικούς αστυνομικούς και να συμμετάσχουν οι σχολικοί φύλακες στην ενδο- δημοτική κινητικότητα.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παρατείνουν ως και την άλλη Τρίτη την απεργία τους, ενώ σήμερα, μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του οργανισμού με 48ωρη απεργία.  «Δεν ήταν αυτό το σύστημα Υγείας που θέλαμε. Υπήρχαν όντως παθογένειες. Όμως τώρα μιλάμε για κατάρρευση», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτης Ψυχάρης.

Υπό την ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ σήμερα αναμένονται οι περαιτέρω αποφάσεις τους, με εισηγήσεις για νέα τριήμερη απεργία από αύριο.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και το Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τα μέλη του.

Πηγή: athina984.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By