Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κι όμως, έχουν… Εθνική μπάσκετ και οι Ολλανδοί!

Ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα πήρε η Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ολλανδίας στα προκριματικά για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Μαυροβουνίου! Είχε προηγηθεί η εκτός έδρας νίκη επί της Βουλγαρίας στις 13 Αυγούστου, ακριβώς τέσσερα χρόνια από το τελευταίο «διπλό» της ομάδας (τότε, επί του Λουξεμβούργου).

aΠλέον οι Ολλανδοί κατάφεραν να πάρουν δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας αποτέλεσμα με 65-60 απέναντι σε μία ανώτερη ομάδα, όπως το Μαυροβούνιο. Η κατάταξη στον δεύτερο όμιλο, λοιπόν έχει φέρει Ισραήλ, Μαυροβούνιο και Ολλανδία στο 2-1, ενώ η Βουλγαρία είναι στην τελευταία θέση με ρεκόρ 0-3.

Οι Ολλανδοί διατηρούν τις ελπίδες τους για πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015 και όλοι στην ομάδα είναι περήφανοι. ο παίκτης, Άρβιν Σλάτερ είπε για το σπουδαίο αποτέλεσμα πώς «παίξαμε εξαιρετική άμυνα απέναντι στο Μαυροβούνιο που διαθέτει καλούς παίκτες και ένα εξαιρετικό σύστημα δουλειάς. Ήμασταν στο κατάλληλο επίπεδο στην επίθεση, ειδικά στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου και έχουμε ακόμα ελπίδες πρόκρισης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Ρόλαντ Σάφτενααρ, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Από τους Μαυροβούνιος, ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς είχε 9 πόντους.

By