Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κι όμως: Εν καιρό κρίσης 7 στους 10 δηλώνουν επεγγελματικά επιτυχημένοι

Έκδηλη η… αισιοδοξία των Ελλήνων εργαζομένων

assets_LARGE_t_183761_54199652

«Επαγγελματικά επιτυχημένοι» δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που έγινε από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο του από από τη Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση knowl, με τη συνεργασία της ICAP Group A.E.

Τα ευρήματα της έρευνας είναι ενδιαφέροντα, ειδικότερα αν υπολογίσουμε το γεγονός ότι οι απαντήσεις δόθηκαν εν μέσω μεγάλης κρίσης και ύφεσης στα οικονομικά των πολιτών. Ειδικότερα:

Το 70% των ερωτηθέντων νιώθει πολύ ή αρκετά επιτυχημένο στην επαγγελματική του ζωή, ενώ πιστεύει σε πολύ υψηλό ποσοστό (82,2%) ότι η επαγγελματική του επιτυχία αναγνωρίζεται και από τους άλλους.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι φτιαγμένοι για την επιτυχία, ενώ το 40%  ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα έχοντας κάποιον/α ως πρότυπο.

Η εργατικότητα φαίνεται να είναι το απαραίτητο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας για την επαγγελματική επιτυχία (56%), όπως και η επιμονή (34%), η υπευθυνότητα (32%), η προσαρμοστικότητα (27%), και η δημιουργικότητα (26%).

Στην επαγγελματική επιτυχία οδηγεί η προσωπικότητα του καθενός και τα στοιχεία που τη συγκροτούν(77%). Πολύ σημαντικοί παράγοντες είναι όμως και η αξιοποίηση των ευκαιριών (68%), όπως και η διαρκής επιμόρφωση (56%).

Οι κατάλληλες πρακτικές για να αγγίξει κάποιος/α την επαγγελματική επιτυχία, αλλά και να παραμείνει επιτυχημένος/η: η αναγνώριση των δυνατών σημείων (48%), το πάθος, η πίστη, η δέσμευση σε αυτό που κάνει (39%), αλλά και η πληροφόρηση κι η σωστή ενημέρωση (34%).

Η  αποτυχία φαίνεται ότι είναι συστατικό στοιχείο της επαγγελματικής επιτυχίας, αφού το 65% των ερωτηθέντων την έχει βιώσει και θεωρεί ότι λειτουργεί ευεργετικά – αρκεί να φροντίζει κάποιος να μαθαίνει από αυτήν. 

Το 86% πιστεύει ότι πρέπει να μοιραζόμαστε την επαγγελματική επιτυχία, ενώ τέλος, ο δρόμος για την κατάκτησή της είναι μάλλον δύσκολος, όπως συμφωνεί το 54,3% των ερωτηθέντων.

Τι σημαίνει επαγγελματική επιτυχία;  Ικανοποίηση (66%), αναγνώριση (59%), προσωπική ανάπτυξη (55%), χρήματα (51%), αλλά και αίσθηση προσφοράς (42%), και πάνω απ’ όλα, «να κάνεις αυτό που αγαπάς».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By