Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΚΕ: Καλή σταδιοδρομία στους επιτυχόντες αλλά οι σπουδές δεν θα είναι ανεμπόδιστες

«Το πρόβλημα της εκπαίδευσης σήμερα είναι βαθιά ταξικό»

φοιτητες

Καλή σταδιοδρομία εύχεται το ΚΚΕ στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων. Σε ανακοίνωση του ωστόσο επισημαίνει πως «οι σπουδές τους δεν θα είναι ανεμπόδιστες«, επικαλούμενο τις «ανατροπές στην εκπαίδευση» και την «ανεργία» και απευθύνεται σε όσους δεν τα κατάφεραν καλώντας τους «να διεκδικήσουν με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα τα δικαιώματά τους στη δουλειά και τη ζωή«.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Ευχόμαστε καλή αγωνιστική και δημιουργική σταδιοδρομία στους νέους και στις νέες, που ξεπέρασαν εμπόδια και δυσκολίες και πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η πορεία και οι σπουδές τους, δυστυχώς, δεν θα είναι ανεμπόδιστες. Οι αντιδραστικές ανατροπές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η γιγάντωση της ανεργίας των νέων και το συντριπτικό χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, κάνουν φανερό σε κάθε νέο και νέα ότι θα χρειαστεί ο προσωπικός μόχθος, αλλά και η συλλογική πάλη για την ελπίδα και την προοπτική της νέας γενιάς.

Η συμμετοχή και η δράση στον αγώνα, μέσα από τους συλλόγους και τους φορείς του φοιτητικού-σπουδαστικού και του λαϊκού κινήματος για σπουδές και ζωή με δικαιώματα, είναι ο δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά.

Ο αγώνας των νέων για τη βαθιά γνώση του επιστημονικού αντικειμένου τους δεν είναι μόνο προσωπικός. Μπορεί και πρέπει να δένεται με τις λαϊκές αγωνίες, ώστε αύριο ως επιστήμονες να στηρίξουν το μόχθο και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Στους νέους και τις νέες που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ή οδηγήθηκαν σε διαφορετικούς δρόμους, το ΚΚΕ τους καλεί να διεκδικήσουν με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα τα δικαιώματά τους στη δουλειά και τη ζωή.

Η συζήτηση που γίνεται για την άνοδο των βάσεων είναι χωρίς ουσία. Το πρόβλημα της εκπαίδευσης σήμερα είναι βαθιά ταξικό. Από το μορφωτικό της περιεχόμενο έως τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν.

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία χρειάζεται να κάνουν δική τους υπόθεσή τον αγώνα για μόρφωση, δεμένο με τον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, όπου η μόρφωση και η επιστήμη θα υπηρετούν πραγματικά τις λαϊκές ανάγκες «.

By