Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΚΚΕ: Κατάργηση ΦΠΑ- ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Χαρακτηρίζουν «κοροϊδία» τα μέτρα της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης

kke

Την κατάργηση του ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για οικιακή χρήση, προτείνει το ΚΚΕ με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

Στην τροπολογία που υπογράφει όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με πρώτη υπογράφουσα την επικεφαλής Αλέκα Παπαρήγα, υπογραμμίζεται ότι η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου εκτίναξε την τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθιστώντας το απλησίαστο για τη λαϊκή οικογένεια.

Χαρακτηρίζουν «κοροϊδία» τα μέτρα της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης και τονίζουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης, κατέφυγαν σε επικίνδυνα μέσα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Με άλλη τροπολογία που κατέθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, προβλέπεται ότι δεν επιβάλλονται πρόστιμα και κανενός είδους προσαυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, στο ΕΤΑΑ και στον ΟΓΑ που δεν έχουν πληρωθεί λόγω οικονομικής κρίσης.

Και οι δύο τροπολογίες έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις θρησκευτικές κοινότητες που εισάγεται την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου προς συζήτηση στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

By