Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΚΕ: Οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια ενισχύουν τις τράπεζες

«Εξαναγκάζουν τον δανειολήπτη να μεταβιβάσει το σπίτι του στις τράπεζες και να μείνει σ΄αυτό ως ενοικιαστής»

kke

Aναποτελεσματικές εκτιμούν πως είναι οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα «κόκκινα» δάνεια στο ΚΚΕ και σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν πως «δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αλλά θωρακίζουν τους τραπεζικούς ομίλους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Οι ρυθμίσεις που προετοιμάζουν η κυβέρνηση και η ΤτΕ, δεν έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των υπερχρεωμένων αυτοαπασχολούμενων και των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά τη θωράκιση των τραπεζικών ομίλων και γενικότερα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.

Στη πραγματικότητα, οι ρυθμίσεις υποχρεώνουν τον υπερχρεωμένο δανειολήπτη να καταβάλει στις τράπεζες τα όποια πενιχρά εισοδήματα του έχουν απομείνει, αφήνοντας τον με ένα επίδομα διαβίωσης που δεν καλύπτει τις ανάγκες του, προκειμένου να παραμένει «συνεργάσιμος» και να μην χάσει το σπίτι του ή τον εξαναγκάζουν να μεταβιβάσει το σπίτι του στις τράπεζες και να μείνει σ΄αυτό ως ενοικιαστής.

Πραγματική ανακούφιση για τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά και τους ΕΒΕ αποτελούν οι στόχοι πάλης και οι προτάσεις νόμου που έχει επανειλημμένως αναδείξει το ΚΚΕ. Ο λαός πρέπει να τις κάνει δική του υπόθεση, να οργανώσει την πάλη του για να πληρώσουν την κρίση και τα βάρη της τα μονοπώλια».

By