Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο

Βολές κατά κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Δημήτρη Κουτσούμπα

koutsoumpas

Με ιδιαίτερα έντονους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κούτσουμπας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε ότι «ο Αλ. Τσίπρας παίζει με τον ελληνικό λαό, δεν έχει άγνοια για το τι θα συναντήσει στην ΕΕ, εκφράζει μέρος του κεφαλαίου. Μέχρι να γίνει η ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος αν γίνει, ο λαός θα πληρώνει τα αντιλαϊκά μέτρα και με το κούρεμα που έγινε δεν σου δανείζει κανείς».

Σχετικά με το ενδεχόμενο το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις, αρνήθηκε να κάνει πρόβλεψη, επιρρίπτοντας τεράστια ευθύνη στην κυβέρνηση για τη σημερινή κατάσταση καλώντας, ωστόσο, το λαό «να δει με τι θα την αντικαταστήσει».

«Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «και οι δυο κρύβουν ότι είναι υπό μόνιμη εποπτεία, όπως όλα τα κράτη της ΕΕ».

Αναφορικά με την Χρυσή Αυγή, ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε ότι «καλλιεργήθηκε η αγανάκτηση ανεύθυνα, είναι λογικό ένα τμήμα του λαού να στρέφεται ελαφρά τη καρδία σε τέτοιες κατευθύνσεις όπως η ΧΑ. Υπάρχει ατομική ευθύνη του ψηφοφόρου δεν τους τσουβαλιάζουμε».

Παράλληλα διεμήνυσε ότι «δεν μπορείς να βάζεις τη ΧΑ στα προεκλογικά παζάρια». Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «η ΧΑ εκτός από την ιδεολογία του φασισμού ακολουθεί και την τακτική του φασισμού που γνωρίσαμε στην Ιταλία και τη Γερμανία».

Αναφορικά με τις θέσεις του κόμματός του υπογράμμισε ότι ζητεί «μονομερή διαγραφή του χρέους, εκτός ΕΕ με το λαό στην εξουσία, αυτό μπορεί να γίνει με την κοινωνικοποίηση του πλούτου», ενώ για τις ευρωεκλογές τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν έχει αριθμητικούς στόχους «αυτό που λέμε είναι να πάει ο πήχης όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

By