Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Τα «μνημόνια διαρκείας» θα συνεχίσουν να υπάρχουν

Ανακοίνωση στην οποία σχολιάζει τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εξέδωσε το ΚΚΕ

kke

Για επιβεβαίωση της παρουσίας των μνημονίων διαρκείας της Ε.Ε. και της μόνιμης επιτήρησης και την «επόμενη μέρα» κάνει λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το ΚΚΕ τονίζει ότι ο κ. Χαρδούβελης επιβεβαίωσε τις «απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Άλλωστε, ο ΣΕΒ ήδη ζητάει νέες σαρωτικές ανατροπές σε εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη, την οποία σχεδιάζουν από κοινού με τους βιομήχανους κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, πάει χέρι-χέρι με την εργασιακή ζούγκλα».

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδούβελης είχε αναφέρει πως η σημερινή διαπραγμάτευση έχει να κάνει με την σχέση της επόμενης ημέρας, σημειώνοντας πως η σχέση αυτή δεν θα είναι η ίδια και αυτό θα γίνει αντιληπτό από όλους.

Ωστόσο είπε πως οι σχέσεις της χώρας με τους δανειστές μας θα διαρκέσει για πάρα πολλά χρόνια και συγκεκριμένα «μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% των χρεών μας», πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν θα είναι η ίδια σχέση με αυτήν της μνημονιακής περιόδου.

By