Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κλήρωση Α1, παρασκήνια και δηλώσεις, η παρουσία Μπαλτάκου -αποσύρει το 10 του μεγάλου Αμερικάνου η ΑΕΚ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Γιώργος Αγγελόπουλος έδωσαν το παρών στη διαδικασία της κλήρωσης του πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και είχε πολλά και ενδιαφέροντα…

ÊËÇÑÙÓÇ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁÔÏÓ BASKET LEAGUE 2014-2015Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού αποχώρησε για λίγο (στη συνέχεια επέστρεψε) πριν ξεκινήσει η διαδικασία της κλήρωσης κι ενώ επρόκειτο εκείνος να τραβήξει το πρώτο μπαλάκι, στη θέση του πήγε ο Μάνος Παπαδόπουλος, ενώ ο εκ των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού, Γιώργος Αγγελόπουλος έφτασε καθυστερημένα.

Και οι δύο πάντως, παρέλαβαν τα βραβεία των ομάδων τους, ενώ κάθισαν στην πρώτη σειρά με τρεις θέσεις να τους χωρίζουν. Μεσολαβούσαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης και ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Παναθηναϊκός βραβεύτηκε για το νταμπλ του 2014, με το μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Δημήτρη Γιαννακόπουλος, να δηλώνει: «Θα “θελα να πω ένα μεγάλο «Συγχαρητήρια» κι «Ευχαριστώ» στη Nova, που συνεχίζει να στηρίζει το μπάσκετ και πιστεύω θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα. Καλή σεζόν σ “όλους, σ” αθλητικά πλαίσια, μακριά από ακρότητες, όχι βία, γεμάτα γήπεδα και κάθε επιτυχία σε κάθε σύλλογο. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Ολυμπιακός βραβεύτηκε για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού με τον Γιώργο Αγγελόπουλο να κάνει μία δήλωση που ερμηνεύτηκε ως… αιχμή. «Μακάρι να δούμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από πέρυσι. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι ενισχυμένοι. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος, εντός γηπέδου» τόνισε χαρακτηριστικά.

(Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην παράγοντας του Παναθηναϊκού και πρώην στέλεχος της Κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος).

Μακράν το πιο δυνατό χειροκρότημα της βραδιάς απέσπασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος θέλησε να μοιραστεί το βραβείο «Προπονητής της Χρονιάς» με όλους όσοι τον στηρίζουν καθημερινώς: «Διοίκηση, συνεργάτες και παίκτες».

Ο Γιώργος Μπόγρης ψηφίστηκε ως ο «Βελτιωμένος Παίκτης της Χρονιάς», αλλά δεν ήταν παρών, καθώς προετοιμάζεται με την ισπανική Ανδόρα.

pegasus_LARGE_t_1301_106369208Ο Δημήτρης Διαμαντίδης (βραβείο του MVP του περσινού πρωταθλήματος) δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου. Έχω την τιμή να αγωνίζομαι σε αυτή την ομάδα και μου δίνεται η ευκαιρία για διακρίσεις, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Εύχομαι υγεία σε όλους κι ένα καλύτερο πρωτάθλημα».

Με δήλωσή ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, γνωστοποίησε ότι η φανέλα με το No10 του Γιώργου Αμερικάνου θα αποσυρθεί. Το συνέδεσε και με το ότι η Ένωση πήρε τον κλειδάριθμο 10. «Καλησπέρα κι από μένα. Το Νο10 μας πάει πολύ σήμερα σαν ΑΕΚ. Ξεκινήσαμε την βραδιά με τη βράβευση στον Γιώργο Αμερικάνο που φορούσε αυτό το νούμερο όταν μεσουρανούσε στα γήπεδα και το οποίο δεν θα φοράει κανένας παίκτης από εδώ και πέρα, αφού το Νο10 θα αποσυρθεί προς τιμήν του “Παγκόσμιου”. Ελπίζω το Νο10 να αποδειχθεί γούρικο για μας φέτος. Η ΑΕΚ είναι εδώ και ελπίζω να τηρήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε πέρσι όταν έφυγε ο ”Παγκόσμιος”. Πιστεύω ότι η παρουσία της ΑΕΚ συμπληρώνει το παζλ την Α1 κατηγορία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

pegasus_LARGE_t_1301_106369202Το βραβείο του μέγιστου αθλητή, παρέλαβε η κόρη του Χριστίνα, δραστήριο μέλος του ΠΣΑΤ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε και μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος, έξω από το Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών, τονίζοντας ότι η κατάκτηση του Νταμπλ είναι ο αυτονόητος στόχος του Παναθηναϊκού.

«Έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Έχουμε ελληνικό αίμα και νέους Έλληνες. Στόχος να τελειώσουμε τη χρονιά με το νταμπλ ως συνήθως. Κάποια στιγμή θα παίζαμε με τον Ολυμπιακό. Θέλω να πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και μέσα και έξω».

Για το Κύπελλο: «Είναι πάρα πολύ νωρίς στη σεζόν. Και οι δύο ομάδες έχουν απώλειες. Θέλω να πιστεύω ότι ο καλύτερος θα κερδίσει».

Για το αν θα δούμε κάτι νέο: «Γι” αυτό πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή της ομάδας και όχι εμένα».

Για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς: «Ο κύριος Ιβάνοβιτς είναι προσωπική επιλογή δική μου. Έχω τεράστια εμπιστοσύνη και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσει να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς έχει δείξει την ποιότητά του τόσα χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα».

Για το νέο Παναθηναϊκό που χτίζεται: «Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Χτίζουμε μία νέα ομάδα με πολλούς Έλληνες νεαρούς και θέλουμε να τα πάμε όσο καλύτερα μπορούμε και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το αν άργησε να γίνει το σχέδιο της Ελληνοποίησης: «Αν κρίνω από τα αποτελέσματα δεν θεωρώ ότι άργησε να γίνει».

pegasus_LARGE_t_1301_106369205Η δήλωση του Γιώργου Αγγελόπουλου περί ενισχυμένου Παναθηναϊκού την ώρα της βράβευσης του Ολυμπιακού και λίγο πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος εκλήφθηκε από κάποιους ως ειρωνική.

Ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός στις δηλώσεις του λίγο αργότερα παραδέχτηκε ότι εννοούσε τον Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος κάθισε μαζί με τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού Μάνο Παπαδόπουλο και τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

pegasus_LARGE_t_1301_106369193(Ο Μπαλτάκος ήταν επί χρόνια νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ, στενός συνεργάτης του Θανάση Γιαννακόπουλου και πρόσφατα αποπεφθηκε από την Κυβέρνηση, μετά το σκάνδαλο των συνομιλιών του με μέλη της Χρυσής Αυγής).

Επίσης, ο Γιώργος Αγγελόπουλος ευχήθηκε «να μη γίνονται επεισόδια, η διαιτησία να “ναι σωστή, να μην υπάρχει φοροδιαφυγή, να μην υπάρχει και ντόπινγκ». Είπε:

Για τον φετινό Ολυμπιακό: «Υπάρχει ομοιογένεια και χημεία στην ομάδα κι ελπίζουμε ότι ο Ολυμπιακός θα πάει καλά. Προπονητικά θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις και προσθήκες. Καλύτερα οι τραυματισμοί αυτή την εποχή παρά στο τέλος της σεζόν όπου θα κρίνονται οι τίτλοι».

Για το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στο ΣΕΦ, το οποίο αργεί (28/12): «Έχουμε ακόμη καιρό για το Πρωτάθλημα, προέχει το Κύπελλο (8/10), το κεκλεισμένων των θυρών (ΟΑΚΑ) δεν είναι ό,τι καλύτερο».

Για τη δήλωσή του περί… ενισχυμένου Παναθηναϊκού: «Κατάλαβαν από τον Παναθηναϊκό για ποιον ήταν η δήλωση και μάλιστα με ρώτησε ο ίδιος (ο Μπαλτάκος) και του το είπα. Μου λέει «Εμένα εννοούσες;» και του είπα «ναι». Ήταν ξεκάθαρο».

Για το νέο Πρωτάθλημα και το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής: «Καλό είναι αυτό για το μπάσκετ. Το θέμα δεν είναι πότε θα παίζουμε, αλλά τα γήπεδα να είναι γεμάτα, να μη γίνονται επεισόδια, η διαιτησία να “ναι σωστή, να μην υπάρχει φοροδιαφυγή, να μην υπάρχει ντόπινγκ. Όλα αυτά είναι σωστό Πρωτάθλημα. Να μην υπάρχει βία κι αλητεία».

Για τις σχετικές ενέργειες του Ολυμπιακού: «Έχουμε κάνει συζητήσεις κι ενέργειες. Περιμένουμε τον νέο αθλητικό Νόμο, που είναι υπό επεξεργασία. Πολλά απ” αυτά τα θέματα θα αντιμετωπιστούν».

Για τη μη παρουσία του Πανιωνίου: «Είναι δυσάρεστο. Ιστορική ομάδα ο Πανιώνιος και θα έπρεπε να είναι».

By