Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κλίμα πόλωσης στην Τουρκία

Ο Ερντογάν διαχωρίζει τη θέση του από τους διαδηλωτές, οι οποίοι «δυναμώνουν» τις συγκεντρώσεις τους.

plateia-taksim-2Η πόλωση είναι ένα γεγονός στην Τουρκία που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς πέρα από το πολιτικό επίπεδο, αναμένεται να οδηγηθεί και σε κοινωνικές αντιπαραθέσεις στους δρόμους.

Το Σαββατοκύριακο οι Τούρκοι βγήκαν ξανά στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Ερντογάν, με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας να «διαχωρίζει» τη θέση του: «Εμείς δεν κάνουμε αυτά που κάνουν οι πλιατσικολόγοι. Εκείνοι καταστρέφουν και καίνε».

«Δολοφόνησαν έναν αστυνομικό μας. Δεν θα παραδώσουμε σε αυτούς τους αστυνομικούς μας» είπε και αναρωτήθηκε: «Μήπως περίμεναν να παραδώσουμε το Ταξίμ στους αναρχικούς και τους τρομοκράτες;».

Ο Ερντογάν συμπλήρωσε πως «αυτοί που βρίσκονται τώρα στο Ταξίμ και καταστρέφουν, στο όνομα ποιας ελευθερίας τα κάνουν όλα αυτά; Σας ρωτώ, τι έκαναν αυτοί όταν οι μαντιλοφορούσες φοιτήτριές μας δεν μπορούσαν να μπουν στα πανεπιστήμια;».

Την ίδια ώρα ξεκινά η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου 2014, με τον χρόνο να δείχνει αν η Τουρκία μπορεί να ελπίζει πως θα πάει ένα βήμα μπροστά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By