Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κλαούντιο Ρανιέρι: «Στην Ελλάδα αγαπούν τη σημαία…»

 

«Στην Ελλάδα υπάρχει δυνατό πατριωτικό συναίσθημα. Αγαπούν την σημαία. Οι πόλεις νέκρωναν για την Εθνική ομάδα στην διάρκεια του Μουντιάλ, οι παίκτες τα δίνουν όλα».

1131284 Στην «Gazzetta Dello Sport» μίλησε ο Κλάουντιο Ρανιέρι, πρώτη φορά ως προπονητής της Ελλάδας και είπε αρκετά ενδιαφέροντα, πλέκοντας το εγκώμιο ομάδας και παικτών, τονίζοντας την επιθυμία του να προσδώσει επιθετικότητα στην γαλανόλευκη. 

Για το πότε μίλησε με την ΕΠΟ και το αν βιάστηκε να πει το «ναι» και μάλιστα σε μια Εθνική ομάδα: «Η Ελλάδα επικοινώνησε μαζί μου πριν από το Μουντιάλ, επειδή το συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος τελείωνε και είχα δώσει τον λόγο μου. Οτιδήποτε έγινε μετά την Βραζιλία δεν με αφορά. Είχα προτάσεις από 3 συλλόγους, αλλά ο πρόεδρος, Γιώργος Σαρρής ήρθε στην Ρώμη και με κατέκτησε με το πρότζεκτ του».

Για την Εθνική και συγκεκριμένα για τον Γιώργο Σαμαρά: «Υπάρχουν εξαιρετικές μονάδες και ένα συμπαγές σύνολο. Έχω μιλήσει με τον Τοροσίδη και Σαμαρά, ο οποίος για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικός, αλλά βρίσκεται χωρίς ομάδα, γιατί το συμβόλαιο του με την Σέλτικ έληξε».

Αν είναι στόχος η πρόκριση στο Euro του 2016: «Σίγουρα. Χρειάζονται ξεκάθαρες ιδέες και άμεση αφομοίωση τους. Έχω μελετήσει πολύ, αλλά υπάρχει λίγος χρόνος. Συγκεντρωνόμαστε 1η Σεπτεμβρίου και στις 7 παίζουμε με την Ρουμανία στην Αθήνα κεκλεισμένων των θυρών, λόγω μιας ποινής που της επιβλήθηκε στα play-off. Δεν είναι εύκολο ξεκίνημα».

Αν θέλει να δώσει μια πιο επιθετική φιλοσοφία σε σχέση με το 4-5-1 που έπαιζε η Ελλάδα: «Θα το προσπαθήσω. Στην Ελλάδα είναι συνηθισμένοι να παίζουν κλειστά και να περιμένουν για να αντεπιτεθούν. Εμένα μου αρέσει το κάθετο ποδόσφαιρο και η ταχύτητα, αλλά είναι αδύνατον όλα να γίνουν αμέσως. Μετά την Ρουμανία και Φινλανδία τον Οκτώβριο, θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα».

Για το αν θα ζει μεταξύ Ελλάδας και Μόντε Κάρλο: «Θα ταξιδεύω το Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα και μεσοβδόμαδα για τα Κύπελλα Ευρώπης. Θα το κάνω μαζί με το τιμ μου (οι τρεις βοηθοί του ο Πελιτσάρο, ο Μπενέτι, ο Ατσαλίν)».

Ο Ρανιέρι θα έχει την τελευταία και αποκλειστική επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τα τεχνικά επιτελεία όλων των Εθνικών Ομάδων, ενώ για άλλη μια φορά ευχαρίστησε δημόσια τον Φερνάντο Σάντος και όλο του το επιτελείο για την τετραετή προσφορά τους στην Εθνική ομάδα (κι ενώ ήδη αποχώρησε ο Τάκης Φύσσας).

Ο Ιταλός θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 5 Αυγούστου ενώ, το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη όπου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο που διοργανώνει η FIFA για την αποτίμηση των αγωνιστικών δεδομένων της τελικής φάσης του Μουντιάλ.

Εκτός του Ρανιέρι στην Αγία Πετρούπολη κλήθηκε από την ΕΠΟ να την εκπροσωπήσει και ο τέως Ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος, για τον οποίο η Ομοσπονδία ενημερώθηκε από τη FIFA ότι τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική της Επιτροπή με πρόστιμο 20.000 ελβετικών φράγκων και αποκλεισμό 8 αγωνιστικών, για την αποβολή του στον αγώνα της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα.

 

 

By