Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κλείδωσαν στο σπίτι 62χρονη τυφλή για μια σύνταξη

Η γυναίκα που βρέθηκε υποσιτισμένη έπεσε θύμα κακοποίησης από την αδελφή της και την ανιψιά της

astynomia650_011113Υποσιτισμένη και κακοποιημένη βρέθηκε την Τετάρτη μια 62χρονη τυφλή γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, την οποία κρατούσαν κλειδωμένη μέσα στο σπίτι η αδελφή της και η ανιψιά της προκειμένου να καρπώνονται τη σύνταξή της.

Η υπόθεση ανακαλύφθηκε μετά από αναφορά που έκανε η Σχολή Τυφλών στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, καθώς η γυναίκα είχε εξαφανιστεί για ένα χρόνο.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος συνδέσμου ατόμων με ειδικές ανάγκες κατήγγειλε ότι 62χρονη η οποία έχει προβλήματα όρασης, βρίσκεται υπό καθεστώς περιορισμού και απομόνωσης στην οικία της, δεχόμενη παράλληλα ψυχολογική και σωματική βία.

Οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο στο σπίτι της 62χρονης στην περιοχή της Τούμπας, όπου διαπίστωσαν ότι βρισκόταν περιορισμένη εντός της οικίας της και της είχαν αφαιρεθεί τα κλειδιά της εισόδου ώστε να μην μπορεί να διαφύγει, καθώς επίσης και τα προσωπικά της έγγραφα.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, η 64χρονη αδελφή του θύματος μαζί με την 35χρονη κόρη της κρατούσαν κλειδωμένη στο σπίτι τους την 62χρονη από τον Νοέμβριο του 2012 και προ δεκαπενθημέρου την επανέφεραν στην οικία της στην ίδια περιοχή.

Παράλληλα, ασκούσαν ψυχική και σωματική βία σε βάρος της παθούσας, καθώς επίσης της στερούσαν τη δυνατότητα κανονικής σίτισης με αποτέλεσμα την απώλεια σωματικού βάρους της 62χρονης.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν υποσιτισμένη. Ο εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψη των συγγενών σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By