Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Κλείδωσε» ο Ν. Ανδρουλάκης για γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

 

Συναντήθηκε με τον Ευ. Βενιζέλο στην Ιπποκράτους.

Συνάντηση με τον πρωτεύσαντα σε σταυρούς για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες του thepaper.gr αντικείμενο της συνάντησης ήταν η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου και η θέση του γραμματέα του Κινήματος. Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πηγές, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε στον κ. Ανδρουλάκη ότι θα τον προτείνει για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχει έντονη κινητικότητα και υπόγειες διεργασίες, καθώς οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι πρέπει να επικυρωθεί η ανανέωση στα κορυφαία όργανα με την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη σε γραμματέα του κόμματος. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει συμπήξει συμφωνίες και με άλλες «τάσεις» όπως του Κώστα Σκανδαλίδη.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο 33χρονος πολιτικός μηχανικός έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις και τυχόν εκλογή του θα δίχαζε το ΠΑΣΟΚ. Στελέχη από διάφορες πλευρές και τάσεις, (Τόνια Αντωνίου, Κώστας Πανταζής, Παντελής Καμάς, ομάδα των «7 λοχαγών» κλπ), αντιπροτείνουν δε ως καταλληλότερο για τη θέση του γραμματέα ένα πιο έμπειρο στέλεχος όπως τον Πάρη Κουκουλόπουλο ή τον βουλευτή Κυκλάδων Τάκη Ρήγα. Ο συντονιστής Οργανωτικού κ. Κουκουλόπουλος πάντως δεν δείχνει διαταθειμένος να εμπλακεί εκ νέου με τα κομματικά, ενώ το όνομα του ακούγεται και για υπουργοποίηση. Στο στρατόπεδο των «βενιζελικών» επικρατεί ανησυχία για τους χειρισμούς. «Αν δεν καταφέρει να ελέγξει τους δικούς του ο Βενιζέλος και προτείνει π.χ. τον Ρήγα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταψηφίσουν την πρόταση του» λένε χαρακτηριστικά.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των διεργασιών είναι να καθυστερεί ο προσδιορισμός του χρόνου που θα διεξαχθεί η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξει το γραμματέα και το Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ αρχικώς η εκτίμηση ήταν ότι θα γίνει την Κυριακή. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεδρίαση της ΚΠΕ θα γίνει Τρίτη ή Τετάρτη.

 

By