Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κλείδωσε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος έδωσε το «πράσινο φως» για τα τελευταία δύο ονόματα

syriza

Η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε το Σάββατο, καθώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτική Γραμματείας του κόμματος λήφθηκε η απόφαση για τα δύο τελευταία ονόματα που θα συμπληρώσουν την ευρωλίστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι δύο τελευταίου υποψηφίοι ευρωβουλευτές συνταγματολόγος Ηλίας Νικολόπουλος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και η Άλκηστις Τσολάκου, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στη Nokia Solution Networks.

Ο κ. Νικολόπουλος εξέδωσε και ξεχωριστή ανακοίνωση στην οποία κριτική σε όσους προσπάθησαν να δημιουργήσουν θέμα αποχώρησής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Τα γνωστά κέντρα “αξιοποίησαν” μια εσωτερική επιστολή, που απευθυνόταν στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν πρόβλημα. 

» Πάλι η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Όλες και όλους μας εκφράζει η ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι υποψήφιοι ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να σταματήσει η καταστροφή στην Ελλάδα και να γίνουν βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη.»

Η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου θα γίνει την προσεχή Τρίτη, μετά από την επιστροφή του προέδρου, Αλέξη Τσίπρα, από το εξωτερικό, όπου και βρίσκεται στο πλαίσιο προώθησης της υποψηφιότητας για την προεδρία της Κομισιόν με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

By