Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κλείνει η Ιατρική Σχολή τη Δευτέρα

«Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται υπό διάλυση»

panepistimio

O σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ αποφάσισε το κλείσιμο της Ιατρικής Σχολής από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου έως και τις 11 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι την Πέμπτη 3 Ιουλίου εργαζόμενοι από την Ιατρική Σχολή και άλλες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν ανοιχτή συνέλευση, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο και ειδικά στην Ιατρική και όπως τονίζει, μετά την κατάργηση των φυλάκων, τις απολύσεις των καθαριστριών, τη μετατροπή των συμβασιούχων σε «ελεύθερους επαγγελματίες» και κυρίως, το μέτρο της διαθεσιμότητας το Πανεπιστήμιο βρίσκεται υπό διάλυση.

«Απέναντι σε αυτή την καθολική επίθεση στους όρους και τις συνθήκες της ζωής και της εργασίας μας η ανοιχτή συνέλευση της Ιατρικής αποφάσισε ομόφωνα ότι:

H Ιατρική Σχολή από 7/7 έως 11/7 κλείνει καθολικά, από 7:00 π.μ. έως 10:00 π.μ., χωρίς προσωπικό ασφαλείας.

Η κεντρική γραμματεία της Ιατρικής Σχολής θα δέχεται κοινό μόνο δύο μέρες την εβδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή. Οι ώρες υποδοχής κοινού μειώνονται κατά μία ώρα και πλέον θα λειτουργεί 11:00 π.μ. με 13:00 μ.μ».

Παράλληλα καλεί τους συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, να επιδιώξουν αντίστοιχες συνελεύσεις και να συζητήσουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης ανάλογων δράσεων.

Οι παραπάνω δράσεις, καταλήγει η ανακοίνωση, αποτελούν προειδοποίηση κλιμάκωσης των αγώνων ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητα και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

By