Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κλείσιμο με πτώση στη Wall Street

Παραμένει το ερωτηματικό για τις αποφάσεις της Fed

Wall Street

Με απώλειες έκλεισε την Τρίτη ο Dow Jones και ο S&P με τους επενδυτές να έχουν το αναρωτιούνται στο πότε η Fed θα προχωρήσει στην έναρξη περιορισμού των προγραμμάτων ρευστότητας.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η Fed θα καθυστερήσει τη μείωση του προγράμματος αγοράς assets, μέχρι την συνεδρίαση της 18-19 Μαρτίου του 2014, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Bloomberg. Oι φορείς χάραξης πολιτικής θα μειώσουν πιθανώς το μηνιαίο ρυθμό αγορών ομολόγων στα 70 δισ. δολάρια εκείνο το διάστημα, αλλά δεν αναμένεται το tapering να ανακοινωθεί στην συνεδρίαση της 17-18 Δεκεμβρίου.

Οι επενδυτές μπορεί να λάβουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με τις προθέσεις της Fed, την Πέμπτη, όταν η νυν αντιπρόεδρος και μέλλουσα επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας, Τζάνετ Γέλεν, καταθέσει στην Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας.
Η στήριξη της Fed έχει βοηθήσει στην ώθηση του S&P 500 κατά περισσότερο από 160% από τα χαμηλά του Μαρτίου του 2009. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 24% μέχρι στιγμής το 2013, οδεύοντας στην καλύτερη χρονιά της δεκαετίας, και διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο δείκτη p/e στο 16, πάνω από τον πενταετή μέσο του 14. Κάποιοι αναλυτές εξέφραζαν αμφιβολίες για το πόσο μπορεί η ανοδική τάση να διαρκέσει.

«Μετά από ένα τέτοιο ισχυρό ράλι, υπάρχουν πιθανότητες για διόρθωση» ανέφερε νωρίτερα ο Πάτρικ Σπένσερ, επικεφαλής των αμερικανικών μετοχών στην Robert W. Baird.

«Πολλοί επενδυτές αυτή τη στιγμή παίρνουν μια ανάσα, και όπου και αν κοιτάξει κανείς δεν θα βρει λόγο για τον οποίο αυτό το ράλι μπορεί να διαρκέσει», είπε.

Στη Wall Street με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι μετοχές της Merck & Co Inc και της Cisco Systems Inc, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι μετοχές Travelers Cos Inc/Th και της Chevron Corp.
Ο δείκτης Dow jones σημείωσε πτώση -0,21% στις 15,750.70 μονάδες, ο δείκτης S&P έκλεισε με απώλειες – 0,28% στις 1,766.97μονάδες και ο Nasdag έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος 0.00% στις 3,919.92 μονάδες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By