Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Κλειδώνει» το νέο κυβερνητικό σχήμα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να μπει στην κυβέρνηση και εκπρόσωπος της «κεντροαριστεράς»

samaras-venB

Εντός της εβδομάδας ή το αργότερο έως την επομένη του Αγίου Πνεύματος θα «κλειδώσει» το νέο κυβερνητικό σχήμα, για τη διαμόρφωση του οποίου συνεχίζονται οι επαφές μεταξύ πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να μπει στην κυβέρνηση και εκπρόσωπος της «κεντροαριστεράς».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, ο Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να μετακινηθεί από το υπουργείο Οικονομικών για να αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδος. Ωστόσο, δεν φαίνεται να τον διαδέχεται ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, όπως ήταν η αρχική ιδέα, καθώς θεωρείται πολύτιμος για το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αλλαγές στην οδό Νίκης αναμένεται να επεκταθούν και στο υπουργείο Ανάπτυξης. Βέβαιη θεωρείται η μετακίνηση του Αδωνι Γεωργιάδη από το υπουργείο Υγείας, ενώ εκτός κυβέρνησης αναμένεται να βρεθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων για τις νέες πολιτικές που θα κληθούν να υπηρετήσουν τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα, ο Ευ.Βενιζέλος δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα ότι θα επιδιώξει να ενισχυθεί το προοδευτικό πρόσημο και να δημιουργηθεί μια «νέα βάση στήριξης της κυβέρνησης». Επιπλέον, σημείωσε ότι εάν υπάρχει δυνατότητα θα επιδιώξει να μπει στην κυβέρνηση πρόσωπο από την κεντροαριστερά.

Για το ζήτημα του ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν επικοινωνία το Σαββατοκύριακο, ενώ -κατά τις πληροφορίες- θα υπάρξει ιδιωτικού χαρακτήρα συνάντηση μεταξύ των δύο τις επόμενες ημέρες, κατά την οποία θα «κλειδώσει» ο ανασχηματισμός. Χρονικά αυτό τοποθετείται εντός της εβδομάδας ή το αργότερο την επομένη του Αγίου Πνεύματος (10 Ιουνίου).

By